Obavijesti

Sport

Komentari 78

Dalić: U Osijeku nisu zviždali naši navijači nego oni koji žele nemile scene i prazne tribine...

Dalić: U Osijeku nisu zviždali naši navijači nego oni koji žele nemile scene i prazne tribine...
4

Kad sam razmislim, možda nisam ni trebao voditi utakmicu protiv Austrije. Ali znam da je tata ponosan na ovo što radim, rekao je izbornik Dalić za Novu TV

VIDEO

Deseta utakmica protiv aktualnih svjetskih prvaka pokazala se sretnom. Hrvatska je u četvrtom kolu Lige nacija po prvi puta pobijedila Francusku rezultatom 1-0, a gol je iz penala zabio kapetan 'vatrenih' Luka Modrić. 

Pokretanje videa...

Italia Soccer Camp 2022 00:58


Hrvatska je Ligu nacija otvorila porazom u Osijeku, a u sljedeće tri utakmice od mogućih devet osvojila je sedam bodova i popela se na drugo mjesto u skupini. Izbornik Zlatko Dalić je dnevniku Nove TV rekao da mu je pobjeda protiv Francuza 'jedna od najdražih'. 

- Bila je teška situacija zbog poraza koji nismo očekivali odmah na početku. Austrija je bila na papiru najlakši protivnik, ali onaj tko se vrati od poraza 0-3 protiv najboljih na svijetu, onda je to karakterna i sjajna momčad. Rijetko kome bi to uspjelo. 

Ma kakve slatke brige, Erlić i Šutalo moraju na SP u Katar...
Ma kakve slatke brige, Erlić i Šutalo moraju na SP u Katar...

Poraz od Austrije u Gradskom vrtu obilježili su i zvižduci nakon čega je izbornik Dalić reagirao rekavši da igrači to nisu zaslužili. I ako žele neka kritiziraju njega. Sada je istaknuo da to nisu bili hrvatski navijači. 

- Slavonija i Osijek su oduvijek sjajno podržavali reprezentaciju. Nisu zviždali navijači hrvatske reprezentacije, nego oni koji priželjkuju neke nemile scene. Oni koji žele da se ponavlja prošlost iz Saint Etiennea i Milana, da Hrvatska ponovno igra pred praznim tribinama. Ne mogu zabraniti zvižduke, ali moram zaštititi reprezentaciju jer ona to ne zaslužuje. Pogotovo ovi igrači koji daju sve od sebe svaku utakmicu. Hrvatska reprezentacija je mjesto okupljanja hrvatskog naroda i zajedništva, i dok god sam ja izbornik ona će biti ponos svih Hrvata. 

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

A kako se izbornik Dalić nosi s kritikama?

- Pozitivne su uvijek dobro došle  i ja ih prihvaćam. Nažalost, kod nas su one uglavnom neargumentirane i zločeste što me smetalo u početku. Sada mi to i odgovara jer što je veća kritika dragi Bog mi daje još više snage da budem bolji. 

Mogu li Erlić i Šutalo računati da će biti u početnih 11? 

- Odigrali su sjajne dvije utakmice. Dat ćemo svima šansu, ali kad se dokažeš protiv svjetskih prvaka, onda se imaju pravo nadati pozivu, a ja nemam pravo to ignorirati. Na sjajnom su putu i Hrvatska je u njima dobila dva sjajna stopera - kazao je Dalić 
Ante Budimir u odnosu na Kramarića?

- To su dva različita tipa napadača. Budimir je 'sidraš' koji igra sjajne faze obrane. Agresivan je i podsjeća me na Mandžukića u Rusiji da pregazi protivničke stopere, ali mu nakon trke nedostaje snage u završnici sto je hendikep. Kramarić nas je puno puta iznenadio te više izlazi po loptu. Imamo raznovrsnost, ali i druge napadače. Žao mi je što Livaja zbog korone nije bio s nama, a Petković ovisi samo o sebi - rekao je Dalić pa dodao:

- Ključna će biti utakmica protiv Danske u Zagrebu. Ako dobijemo, šanse su nam ogromne. Ići ćemo punom snagom i cilj nam je biti prvi u grupi. 

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Na kraju, prokomentirao je i kako mu je bilo voditi reprezentaciju nakon što mu je umro otac:

- To su moje privatne brige, ali kad sam pogledam, možda nisam ni trebao voditi utakmicu s Austrijom u Osijeku. Ali tata je sigurno ponosan na ovo što radim - zaključio je Dalić za Novu TV.

OVDJE KUPI PPV I GLEDAJ FNC 6! Vaso Bakočević, Satoshi Ishii, Ivan Vitasović i ostale regionalne megazvijezde gledajte na 24sata PLUS+!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta