Obavijesti

Sport

Komentari 54

Igrači nisu za Perkovca, Šoštarić odbio klupu! Ipak stiže stranac?

Igrači nisu za Perkovca, Šoštarić odbio klupu! Ipak stiže stranac?

Savez već od kraja prvenstva traži tko će biti novi izbornik. Ponovno je došlo do pogreške, vjerovali su Perkovcu, pogriješili i moraju tražiti trećeg izbornika u tri godine

VIDEO

Goran Perkovac s velikim je optimizmom dočekan na izborničkoj klupi rukometne reprezentacije. Javno je izrekao svoj plan rada i način na koji želi da reprezentacija igra. Okupio je veliku bazu potencijalnih reprezentativaca i počeo graditi kult reprezentacije. Kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo se momčad uigravala, a zatim je došla čuvena utakmica protiv Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koeln: Konferencija za medije nakon utakmice sa Islandom na kojoj su se okupljenima obratili izbornik Goran Perkovac i igrač Filip Glavaš 08:41

Godinama rukometaši nisu odigrali tako dobru utakmicu i probudila se nada da ćemo se napokon boriti za medalju. To je bilo to od naših rukometaša na Euru i Hrvatska je ponovno izgledala blijedo i loše kao proteklih godina. Kako je prvenstvo odmicalo, loši rezultati i igre su se nizali, postajalo je sve jasnije da Goran Perkovac nije napravio velike promjene i nije razdrmao reprezentaciju, kako nam se činilo nakon utakmice protiv Španjolske.

Perkovac danas savezu mora podnijeti izvješće o svom radu, a sve je realnije za očekivati da će današnji, kao i nadolazeći sastanci izbornika i saveza biti čisto formalni. Sve je jasnije kako je Perkovčeva izbornička avantura završena. 

Poznato je u kojem će se gradu rukometaši boriti za Olimpijske igre! Imat će glasnu podršku
Poznato je u kojem će se gradu rukometaši boriti za Olimpijske igre! Imat će glasnu podršku

Igrači žele novog izbornika

Sve su glasnije glasine o tome kako igrači nisu zadovoljni Perkovcem i kako međusobni odnos nije funkcionirao. Igrači su navodno zatražili od čelnih ljudi saveza da se promijeni izbornik, tako da je teško očekivati da će Perkovac biti izbornik u sljedećim reprezentativnim akcijama.

Savez već od kraja prvenstva traži tko će biti novi izbornik i čelnici su u vrlo nezavidnoj situaciji. Ponovno je došlo do pogreške, vjerovali su Perkovcu, pogriješili i moraju tražiti trećeg izbornika u tri godine. To nikako nije dobro, pogotovo kad Hrvatska dugo nije osvojila medalje.

Neka imena počela su se odmah spominjati u kontekstu izborničke klupe. Zapravo sve su to imena koja su se spominjala prošle godine, kada je s klupe otišao Hrvoje Horvat.

Slavko Goluža bio je u užem krugu u prošlom izboru. Član legendarne generacije hrvatskih rukometaša i nekadašnji izbornik, prvi nakon Line Červara, posljednji je izbornik pod kojim je hrvatska imala kontinuitete osvajanja medalja na velikim natjecanjima. 

Goluža je bio izbornik od 2010. do 2015. godine i reprezentacija je tada osvojila pet medalja. Nedostajalo nam je samo zlato. Tada je to bilo razočarenje, a sada nam bilo kakva medalja izgleda miljama daleko. Većina igrača upoznata je s njegovim načinom radom i igračima ne bi bio stran.

 
Prije 21 godinu rukometaši su postali prvaci svijeta: Evo gdje su danas svi i čime se bave
Prije 21 godinu rukometaši su postali prvaci svijeta: Evo gdje su danas svi i čime se bave

Savez želi stranca

Prvi izbor saveza bio je ipak Nenad Šoštarić (64), ali on je poziciju izbornika odbio. Šoka je napravio čudo sa ženskom reprezentacijom, odlično vodi Zagreb, ali Šoka je na zalasku karijere i ako misli da ne može dati sto posto reprezentaciji, onda je pohvalno što je tu poziciju odbio.

Savez češće razmišljaju o strancu na klupi reprezentacije. Najglasnije se spominjao Veselin Vujović, ali ni savez ni Vujović nisu zainteresirani za suradnju. Ime koje su posljednje pojavilo u rukometnim krugovima je ono Xavija Pascuala. Španjolski trener trenutno je trener Dinama iz Bukurešta, a prije nekoliko dana prestao je biti izbornik Rumunjske.

Baš su Rumunji zadali dosta problema našoj reprezentaciji u grupnoj fazi i vidi se da se rumunjski rukomet budi. Najzaslužniji za to je baš Pascual. Iako dolazak čuvenog Španjolca na klupu reprezentacije zvuči nestvarno i jako daleko, bilo bi to veliko pojačanje za reprezentaciju. 

Uz Pascala, spominje se i Raul Gonzalez. Aktualni trener PSG-a u karijeri je vodio reprezentaciju Makedonije i Vardar. 

Stranac je gotovo pa i sigurna opcija, a savez više nema pravo na loš odabir. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...