Sport

Komentari 1

Danci ne puštaju ruske navijače u zemlju iako su kupili ulaznice

Danci ne puštaju ruske navijače u zemlju iako su kupili ulaznice

Nema iznimke kod ulaska u zemlju za sve koji nisu državljani Europske unije. Danci i Rusi igrat će 21. lipnja svoju utakmicu grupne faze u Kopenhagenu, a traje diplomatski rat

Uefa je u srijedu priopćila da nije uspjela u pregovorima s Danskom koja odbija omogućiti ulazak ruskih ljubitelja nogometa u tu zemlju za utakmicu grupne faze Europskog prvenstva s Danskom u Kopenhagenu.

Prema ograničenjima putovanja nordijske zemlje domaćina i COVID-19 protokola, građanima koji nisu iz EU nije dopušten ulazak u Dansku, što se odnosi i na navijače Rusije koji su već kupili karte za utakmicu.

Rusija će jedinu utakmicu grupne faze Eura igrati u inozemstvu u Kopenhagenu protiv Danske 21. lipnja, a njihova druga dva dvoboja protiv Belgije i Finske odigrat će se u Sankt Peterburgu.

Ruski nogometni savez rekao je da je "izuzetno zabrinut zbog situacije".

- Molimo vas da odmah proučite mogućnost dolaska naših navijača na utakmicu i predložite mehanizam za rješavanje ove situacije - rekao je šef ruskog saveza Aleksandar Alajev u pismu upućenom direktoru Uefina turnira Martinu Kallenu u ponedjeljak.

Uefa je priopćila da je Danskom nogometnom savezu rečeno da nije odobreno izuzeće od trenutnih ograničenja ulaska na granici.

Glasnogovornica danskog ministarstva kulture potvrdila je da se trenutna ograničenja putovanja primjenjuju na ruske navijače i da to nije politički motivirano. 

Najčitaniji članci