Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bit će OK! Nosit će zaštitne naočale na idućoj utakmici?!

Bit će OK! Nosit će zaštitne naočale na idućoj utakmici?!
1

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić nije teže ozlijeđen. Ima tri šava ispod lijevog oka, a zamutio mu se vid na desnom nakon što je dobio prstom u oko...

VIDEO

Dario Šarić na idućoj utakmici Philadelphije 76ersa prvi će put u karijeri zaigrati s posebnim pomagalom.

Na licu će imati naočale koje će mu štititi oba ozlijeđena oka. Dario je na treningu dobio posjekotinu ispod lijevog oka, a suigrač ga je slučajno prstom pogodio i u desno oko. Hrvatski košarkaški reprezentativac dobio je tri šava, no kako mu se zamutio vid na desnom oku otišao je u bolnicu.

Srećom, pretrage su pokazale da nije teže ozlijeđen, no nije sigurno hoće li nastupiti večeras protiv Los Angeles Lakersa. Vjerojatno će ga trener Brett Brown ipak malo odmoriti. Dario se nakon ozlijede na treningu odmah javio i roditeljima, da ne brinu. Znao je Šarić da će ozljeda oka i šavovi biti udarna vijest u Hrvatskoj

I trener Brown je odahnuo nakon što su liječnici rekli da ozljeda nije ozbiljnija. Dario je ovo sezone u 23 utakmice na prosjeku od 11,4 koša po utakmici i 6,5 skokova. Međutim, u posljednjih pet susreta Šarić se vratio u formu iz drugog dijela prošle sezone s 15,4 koša u prosjeku uz šut od 49,2 posto. A ima i 8,8 skokova po utakmici.

Dario nije prvi naš sportaš koji je ozlijedio oko na treningu ili utakmici. Vjerojatno je najpoznatija epizoda kad je slovenski reprezentativac Aleš Pajovič prstom u oko pogodio Petra Metličića. Dogodilo se to 2004. u polufinalu EP-a u Sloveniji nakon samo pet minuta. Pajovič je dobio žuti karton, a Hrvatska je ostala bez Pere i izgubila 27-25.

I Dino Rađa dobio je prstom u oko. Vratio se 1999. u Hrvatsku, u Zadar, no titulu nije osvojio. U drugoj utakmici finala protiv Cibone u svibnju 2000. morali su ga iznijeti s parketa. Vladimir Krstić u 27. minuti pokušao je izbiti loptu iz Rađinih ruku, no nehotice ga je pogodio prstom u oko. 

Zbog pružanja pomoći Rađi, utakmica je bila prekinuta na 10 minuta. Dino više nije mogao igrati te je prebačen u bolnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani