Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Darovao slavni Modrićev dres: Moj najbolji marketinški potez

GAZDA IVE Prije 32 godine Ive Milin kupio je dresove djeci iz NK Zadra s reklamom za svoj restoran, čije ime je sad obišlo svijet. Godinama je fotografija u optjecaju i sponzorski natpis višestruko se isplatio

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
7 komentara

Mali Luka Modrić trenirao je nogomet u NK Zadar kada ga je Zvonko Kucelin, zadarski fotograf, ovjekovječio za novine. Crno-bijela fotografija Luke koji škilji u fotoaparat u dresu na kojem piše Taverna Diklo postala je antologijska. Nju se dijeli na društvenim mrežama, objavljuju je strani mediji, a mnogi su je na Facebooku stavili za profilnu fotografiju nakon epskog uspjeha na Mundijalu u Rusiji.

Godinama je fotografija u optjecaju i dvije riječi sponzorskog natpisa višestruko su se odužile. Vlasnik Taverne Diklo Ivo Milin (66), kad je prije 32 godine kupovao ove dresove, nije ni sanjao da će s njima napraviti najbolji marketinški potez.

Kad je 1986. godine išao u Njemačku kupiti automobil, njegov sin Ferdo igrao je nogomet u Zadru. Kasnije i u Hajduku, a sad je trener U21 reprezentacije u Ujedinjenim arapskim Emiratima. Iz Njemačke se vratio s Mercedesom i 24 dresa, najkvalitetnija koja je našao.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- Bio sam u Münchenu i otišao sam u Beckenbauerov dućan. Tamo sam kupio dresove. Žute majice i plave gaće. Volio sam Brazil, navijao sam za njih i zato sam ih kupio. Ali i zbog još jednog razloga. Kad sam ih donio u Zadar rekli su mi da što sam te žute kupio, a ja sam im rekao: "Kad se Zadar zvao Tekstil, imali su iste ovakve dresove". A svi su to zaboravili - kaže Ivo.

Odmah u Münchenu dao je na majicama izraditi natpis Taverna Diklo.

Adidasovi dresovi ispratili su generacije mladih igrača Zadra, a Luka je jedan od stotina dječaka koji su igrali u njima. Nakon što bi ih prerasli i išli u starije, vraćali su ih u klub. Bili su nepoderivi.

- Dugo nisam ni znao za ovu sliku, kaže Ivo kojeg fotografiramo ispred restorana. Maleni Čeh koji s majkom dolazi na ručak upire prstom u sliku i kaže: "Modlic"!

- Je sinko, to je Modrić, najbolji igrač u majici najboljeg restorana - smije se Ivo.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U Taverni je nekidan ručala i Irina Abramovič, a još devedesetih ovdje je dolazio Michael Schumacher, zatim Hans-Dietrich Genscher, ali i Modrić i njegova familija. Kako saznajemo, uskoro bi netko od dvojice realovaca, ili on ili Mateo Kovačić, trebao kupiti kuću baš u Diklu, uz more.

- Kad smo dobili Argentinu rekao sam: "Ova ekipa ide u finale". Rekli su mi da sam lud, ali to se dogodilo. Imamo strašnu momčad - kaže Ive koji se taman vratio s riba.

- I taj Dalić je izuzetan, mi smo veliki prijatelji, pravi je čovjek.

Modrića je kao dječaka gledao kako igra.

- Sjedio sam jedan dan na tribinama sa Josipom Skoblarom koji je tada u klubu bio sportski direktor. Kad je Modrić dohvatio loptu okrenuo se prema meni i rekao: "Ovaj mali žuti, on će biti igračina". I bio je u pravu, imao je nos za talente. 

Ostavljamo Ivu da se pripremi za drugi đir na ribe i baci partiju briškule i trešete, diveći se usput volji da se pomogne klubu, iz čega se rodio jedan od najuspješnijih reklamnih poteza.

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Message