Obavijesti

Sport

Komentari 13

Šuker se nije pojavio na presici. Kustić: Ne znam jesu li putovali suci u Liverpool na račun HNS-a

Šuker se nije pojavio na presici. Kustić: Ne znam jesu li putovali suci u Liverpool na račun HNS-a

Zoran Mamić više nije član Komisije za profesionalni nogomet odlukom Izvršnog odbora, a s Damirom Vrbanovićem raskinuli smo ugovor, rekao je Kustić

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker na konferenciji za medije trebao je govoriti o aktualnim događajima u hrvatskom nogometu kao što su povijesna pobjeda Dinama protiv Tottenhama (3-0) i njegov prolazak u četvrtfinale Europske lige, vjerojatno pravomoćna presuda bivšem treneru 'modrih' Zoranu Mamiću i njegovu bratu Zdravku, ali je zbog bolesti spriječen te ga je mijenjao izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

POGLEDAJTE VIDEO: Davor Šuker

Pokretanje videa...

10:59

Predsjednik Saveza Davor Šuker u četvrtak se sastao s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom u Banskim dvorima gdje su razgovarali su o daljnjim ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture, a naglašena je i potpora planovima za izgradnju nacionalnog stadiona te obnovu postojećih nogometnih stadiona u Hrvatskoj. 

'Marić mi je nudio pomoć pri lobiranju kod Mamića i HNS-a. Da ima obraz, ne bi ovo radio'
'Marić mi je nudio pomoć pri lobiranju kod Mamića i HNS-a. Da ima obraz, ne bi ovo radio'

Davor Šuker zadovoljan je i postignutim dogovorom oko osnivanja zajedničkog tijela Vlade, Uefe i HNS-a, te vjeruje da će se učinkovito zajedničkim snagama pripremiti održivi projekt izgradnje novog stadiona.

HNS odmah krenuo u akciju za Broza i Perju: Zvali smo sve - od Fife, Uefe, talijanskog saveza...
HNS odmah krenuo u akciju za Broza i Perju: Zvali smo sve - od Fife, Uefe, talijanskog saveza...

Nakon potresa koji je pogodio Banovinu i okolicu Zagreba, HNS je donirao iznos od 200.000 kuna Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za obnovu nogometne infrastrukture.

Konferenciju za medije otvorio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić s obzirom na to da je predsjednik Saveza spriječen zbog bolesti. Kustić je na početku najavio ugradnju četiri nova hibridna travnjaka u Splitu, Velikoj Gorici, Šibeniku i Varaždinu, te da treba poboljšati nogometnu infrastrukturu, ali da Savez ne može sve sam napraviti jer su stadioni pod lokalnom samoupravom. 

- Svaka utakmica je derbi, bilo da se radi o borbi za Europsku ligu ili opstanak. Ovim travnjacima poboljšat će se kvaliteta i infrastruktura - rekao je u najavi. 

Je li narušen ugled hrvatskog nogometa zbog pravomoćne presude?

- Ne bih to rekao, ne želim se miješati. Imali smo obvezu postupiti prema presudi kad su u pitanju Zoran Mamić koji više nije član Komisije za profesionalni nogomet odlukom Izvršnog odbora, a s Damirom Vrbanovićem raskinut je ugovor - kazao je Kustić. 

Hoće li nedostajati hrvatskom nogometu?

- Svi ljudi su zamjenjivi. Nemam što posebno reći. Žao mi je, ali svatko odgovora za svoje - rekao je Kustić.

Javnost zanima gdje je predsjednik Saveza?

- Maloprije sam rekao njegov razlog izostanka. Upoznat je sa svime i svakodnevno se dogovaramo oko bitnih stvari i sigurno će biti na raspolaganju. 

Očekujete li prozivku imena u vrhu hrvatskog nogometa i očekujete li nove optužbe iz Međugorja, te govori li Mamić istinu?

- Mogu samo reći da me žalosti ako je to istina - rekao je. 

Kako je Hajduk pristao na izgradnju igrališta i kolika je cijena hibridnog travnjaka?

- Otprilike četiri i pol milijuna eura. Pohvaljujem ljude u Splitu i svim ostalim klubovima zahvaljujem na suradnji te smatram da svi trebamo raditi u interesu hrvatskog nogometa - rekao je. 

Komentar na Dinamovu pobjedu i izostanak Davora Šukera?

- Ovo je plod dobrog rada. Da nismo bili jedinstveni u Rusiji ne bi bili drugi na svijetu. Predsjednik će biti na raspolaganju, mislim da ne bi bilo uredu da vam otkažemo konferenciju. Ako nije on ovdje, tu sam ja. Dosta smo danas pričali, ali od sinoć mu baš nije najbolje - kaže Kustić.

Komentar na pretpoziv Kristijanu Lovriću i zabranu dolaska Brozoviću i Perišiću?

- HNS je u kontaktu s Uefom i Fifom. Radimo sve s naše strane i uvjeren sam da će se vratiti i dati sve od sebe kako bi napravili iskorak već i na prvoj utakmici u Ljubljani - rekao je Kustić.

Gospodin Mamić rekao je da su suci išli na utakmice hrvatske reprezentacije, konkretno u Liverpool na utakmicu protiv Brazila u organizaciji HNS-a. Je li to točno i ako je, kako je to moguće? I tko je to financirao? 

- Mogu samo reći da institucije rade svoj posao, a ja ne bih sada ulazio u to. Ima nadležnih koji se time bave i koji to rade. Kad dođe vrijeme, informacija će izaći van. Nisam baš u tome i ne bih htio ulaziti u to - rekao je.

Jeste li vi uopće upoznati o tome tko ide na putovanja i tko o tome odlučuje?

- Na put ide dosta ljudi, što na ovaj ili onaj način. Mislite li da ja stvarno znam sto ljudi, zaista ne znam. Da vam bude iskren, te ljude koje vi navodite ja ih osobno ne znam. Tako da ne ispadne nešto, ali ne bih ulazio sada u to zbog korektnosti prema tom slučaju. Ovaj dio same presude nema veze s HNS-om nego samo s Dinamom. Ima tko se treba baviti s time, a da mi ne ulazimo u taj dio - objasnio je Kustić.

Povratak gledatelja na tribine?

- Nitko ne može reći što će biti sutra. Naravno da bi se veselili da je na jučerašnjoj utakmici bio pun stadion, ali nadam se da će to uskoro biti moguće - zaključio je Kustić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi