Sport

Komentari 13

Delija u borbi za milijun dolara: Prijeti mu legendarni Brazilac

Delija u borbi za milijun dolara: Prijeti mu legendarni Brazilac

Natjecanje teškaša počinje 23. travnja, a nagrada za pobjednika iznosi milijun dolara. No, pred Antom Delijom je jako težak posao. U prvom nastupu na PFL-u je pobijedio, ali kasnije odustao zbog ozljede

Uhh, Ante Delija će imati težak posao u pohodu na milijun dolara koliki je iznos osiguran za pobjednika Professional Fighters League (PFL).

Početak natjecanja na čijem je čelu popularni Ray Sefo za teškaše na rasporedu je 23. travnja, a danas su i službeno poznati potencijalni protivnici hrvatskog borca.

Svakako najzvučnije ime je bivši UFC-ov prvak Brazilac Fabrizio Werdum (43) koji će u svoju briljantnu karijeru pokušati dodati i PFL-ov trofej. Iz trenutno najpopularnije MMA organizacije još je tu i Justin Willis koji je u UFC-u dobio otkaz unatoč 'skoru' 4-1!?

Na predstavi će također prisustvovati i branitelj naslova Ali Isaev, neporaženi (9-0) ruski hrvač, kao i borac kojeg je pobijedio u polufinalu Denis Goltsov. Poznato ime, točnije prezime, na teškaškoj predstavi biti će Usman. Muhammed je brat UFC-ovog 'welter prvaka'.

Osim njih roster su popunili Brazilci Renan Ferreira i Bruno Cappelozza, Hatel Moeil i Brandon Sayles.

Broj boraca je smanjen s prijašnjih 12 na 10, stoga još nije jasno kakav će biti točno format natjecanja, no više će biti poznato kada se objave parovi prvog kola.

Ante Delija je već nastupio na PFL-u 2019. kada je pobijedio Carla Seumanutafa, no zbog ozljede je bio prisiljen odustati od natjecanja. Ukoliko dođe do borbe s Werdumom, tu bi mu trebao puno moći pomoći Mirko Filipović, s kojim se inače priprema za svoje borbe, jer Cro Cop je odavno veliki prijatelj s brazilskim borcem.

Podsjetimo, Delija je u rujnu potpisao ugovor s UFC-om na četiri borbe i došao na Fight Island u Abu Dhabiju da bi u konačnici PFL stopirao borbu budući da je hrvatski borac još bio pod ugovor s tom promocijom.

Najčitaniji članci