Obavijesti

Sport

Komentari 4

Detalji nesreće: Kapetana Irske onesviještenog izvlačili iz auta

Detalji nesreće: Kapetana Irske onesviještenog izvlačili iz auta
1

Tom Lawrence (25), Mason Bennett (23) i Richard Keogh (33) imali su nesreću nakon klupskog druženja sa suigračima u Derby Countyju. Kapetan Keogh je strgao ligamente i vjerojatno završio karijeru

Čitava Velika Britanija bruji o skandalu i nesreći koju su izazvali igrači engleskog drugoligaša Derby Countyja. Nakon klupskog druženja na kojemu se previše popilo, Tom Lawrence (25) i Mason Bennett (23) su sjeli za volane svojih skupocjenih automobila i ubrzo se sudarili. Obojica su privedeni i sudit će im se zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a u nesreći je najgore prošao kapetan momčadi Richard Keogh (33).

Pokretanje videa ...

Keogh je sjedio na zadnjem sjedištu Lawrenceovog Range Rovera, a iz smrskanog automobila ekipa hitne pomoći izvukla ga je onesviještenog. Bio je potpuno bez svijesti kada je stigao u bolnicu, piše Daily Mail. Zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta za kapetana Republike Irske ova je sezona gotova, a s obzirom da su mu 33 godine, nesreća bi mu mogla okončati i čitavu nogometnu karijeru.

Skandal: Igrači se pijani slupali, kapetan im je teško ozlijeđen...
Skandal: Igrači se pijani slupali, kapetan im je teško ozlijeđen...

Odbili su prijevoz od kluba, pijani sjeli za volan

Igrači Derbyja zabavljali su se u Joiners Arms pubu u Quarndon, a nesreća se dogodila na mjestu udaljenom oko kilometar i pol od puba. Pojavili su se i videi na kojima se vidi Bennett koji je bio uistinu u lošem stanju tijekom večeri. U jednom trenutku se vidi kako ispija pivo, zatim kako spava, a kasnije mu je bilo toliko loše da je čak i povraćao je. Suigrači su ga za to vrijeme zezali da je popio premalo... Na jednoj snimci se čuje kako ga netko pita je li dobro, na što je on odgovorio:

- Ne, sklonite mobitele.

Daily Mail piše kako su igrači mogli koristiti klupski prijevoz do doma, ali su to ignorirali i odlučili su sjesti u svoje privatne automobile. Dok su njihovog suigrača izvlačili onesviještenog iz automobila, Lawrence i Bennett su u lisicama odvedeni u policijsku postaju, pušteni su nakon plaćene jamčevine, ali će im se 15. listopada suditi zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Klub će kazniti neodgovorne pojedince

- Igrači su bili na teambuildingu s trenerima. Većina ih se ponašala odgovorno i otišla je kući oko osam sati u utorak navečer. Međutim, malena grupica u kojoj je bio i kapetan Richard Keogh je ostala u pubu gdje su nastavili piti do dugo u noć. Morali su znati kada treba stati. Ignorirali su priliku da ih sigurno kućama vrate klupska vozila, odlučili su ostati, a na kraju su sjeli u automobile u alkoholiziranom stanju. Kao posljedica vožnje u pijanom stanju Keogh je ozlijedio koljeno te je za njega sezona završena - piše u službenom priopćenju Derbyja.

- Igrači koji su sudjelovali u incidentu bit će pod istragom kluba, a uz bilo koju kaznu koja će im biti izrečena bit će dodan i društveno koristan rad u zajednici. One koji su sudjelovali u incidentu očekuju ozbiljne kazne, ali ćemo ih podržati u povratku u momčad - dodao je klub.