Obavijesti

Sport

Komentari 72

Diego Simeone tješi navijače: Mandžukić je novi Diego Costa

Diego Simeone tješi navijače: Mandžukić je novi Diego Costa
1

Kada je prodan Falcao, uvjerio je navijače: 'Costa će biti jednako dobar'. I osvojili su naslov. No prodan je i Costa, a Simeone je rekao: 'Mandžo će biti jednako dobar'...

VIDEO

Plakali su navijači Atletica nakon odlaska Diega Coste misleći da ga nikad neće prežaliti. Diego Simeone uvjerio ih je da nije tako, da će nova devetka biti jednako dobra. I pokazao im da je bio u pravu.

- Novi igrači daju mi druge mogućnosti. Oni su poboljšali ovu momčad. Vidio sam važnu ulogu Mandžukića, ako je i netko od navijača sumnjao u njega, sada nema razloga. Igrao je maestralno - nahvalio je hrvatskog napadača trener Atletica Diego Simeone.

Na pripremama Mandžo nije briljirao, zabio je tek jedan gol, i to iz penala protiv Wolfsburga. Sumnjali su navijači, no Simeone je bio ustrajan.

- To je igrač koji će zamijeniti Diega Costu. Ne brinite se.

Sada se više nitko ne brine. Jer kome će navijači vjerovati ako ne Simeoneu, koji je postao najuspješniji trener Atletica u povijesti? U dvije godine i devet mjeseci osvojio je pet trofeja, kao nitko prije.

Sve je počelo u prosincu 2011. kad je Cholo, kako zovu Simeonea, sjeo na klupu umjesto Gregorija Manzana. Atletico je bio “kanta” za napucavanje. Samo pet mjeseci poslije osvojio je prvi trofej. Naslov Europske lige u Bukureštu. No tadašnja zvijezda i strijelac dvaju golova u tom finalu protiv Bilbaa, Radamel Falcao, otišao je u Monaco, a navijači briznuli u plač.

- Ne brinite se, imamo Diega Costu - tješio ih je Simeone.

Skeptici su brzo promijenili ploču, jer Costa je igrao maestralno. I odveo Atletico do naslova prvaka nakon 18 godina.

No stiglo je vrijeme rastanka i Diego Costa je otišao u Chelsea, a tuga u srca navijača.

No Simeone nije očajavao. Samo je naredio upravi.

- Dovedite mi Mandžukića, on će biti nova devetka.

I kao što je Costa donio naslov nakon 18 godina, tako je Mandžo već u debiju na Calderonu donio Superkup nakon 29 godina. I ušao u srca navijača.

No već sljedeću utakmicu vjerojatno će morati odraditi bez Simeona na klupi. Nakon što je isključen, tako kažu španjolski propisi, Simeone je morao u svlačionicu. Nije otišao. Premjestio se u prvi red i nastavio bodriti momčad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače