Obavijesti

Sport

Komentari 39

Dinamo protiv Benfice, Željko Mavrović protiv Mikea Tysona

Dinamo protiv Benfice, Željko Mavrović protiv Mikea Tysona
1

Dinamo će u četvrtfinalu Europske lige igrati protiv Benfice, a ako bude trebalo, moći će organizirati i boksački meč. Naime, legendarni Mike Tyson veliki je navijač Benfice, a Željko Mavrović obožava Dinamo

VIDEO

Iron Mike ili Šaka Sa Srednjaka? Tyson ili Mavrović?

Dva bivša vrhunska boksačka prvaka nikad se nisu susreli u ringu. No u Maksimiru će se susresti njihove momčadi. Da, za Tysona svi znaju da je bivši svjetski prvak, no malo tko zna da je veliki navijač Benfice. Let’s Get Ready to Rumble!!!!!

- Odrastao sam u portugalskoj zajednici u New Yorku, družio sam se s imigrantima iz Portugala i zavolio sam Benficu. Još čuvam prvi Benficin dres koji sam dobio. Nije crven, bijel je - rekao je Mike Tyson (52).

Mavrović: Odrastao sam uz Dinamo

Željko Mavrović (50) velik je navijač Dinama, rođeni je Zagrepčanin i na nekoliko je utakmica vodio navijanje. Bio je na južnoj tribini i na legendarnoj utakmici Dinama i Partizana u srpnju 1997. u 1. pretkolu Lige prvaka, kad su “modri” pobijedili 5-0. 

- Odrastao sam na Dinamovoj ‘82, kao Bad Blue Boys. Sjećam se kvartovske spike iz tog vremena, ‘Ej, buraz, kak’ smo dobri’... - rekao je Željko.

Osamdesete je proveo uz Dinamo.

- Odrastao sam uz Dinamo, dio sam generacije koja je 80-ih hodočastila na Maksimir. Volio bih da nam djeca imaju priliku doživjeti takvu atmosferu - nekoliko je puta istaknuo Mavrović, koji je vodio navijanje i za hrvatsku reprezentaciju u Rijeci 1991. dok je boksao za BK Rijeka.

Ä?akovec: ??eljko MavroviÄ? sudjelovao u predstavljanju projekta ? kola boksa

Tyson: Pročitao sam sve o Benfici

I dok je Željko rastao uz Dinamo, Tyson je srce predao Benfici. U SAD-u družio se s djecom portugalskih imigranata, od kojih su svi navijači Benfice.

Malo pomalo i Tyson se zaljubio u portugalskog velikana te počeo sakupljati njihove dresove. Na Twitteru je nekoliko puta objavio fotografiju u bijelom dresu Benfice, a ima i nekoliko crvenih, koje je dobio od kluba pri jednom od posjeta.

Tamo je upoznao i legendarnog igrača Benfice Manuela Cesara Ruija Costu.

- Prijatelj iz djetinjstva svaki mi je dan s nevjerojatnom strašću pričao o Benfici. Slušao sam i slušao, a onda jedan dan odlučio malo istražiti - kaže Tyson.

I tako je počela ljubav prema Benfici.

Čak je i otišao na nekoliko utakmica, gdje je sve ono što je slušao kao dijete doživio iz prve ruke.

- Pročitao sam sve priče o Benfici, saznao puno zanimljivih stvari i to je postao moj klub. Išao sam je gledati protiv New York Red Bulla, izgubila je 2-1 - otkrio je Mike Tyson, koji je bio najmlađi svjetski prvak i prvi koji je uspio spojiti titule prema verzijama WBA, WBC i IBF. 

Pokretanje videa...

00:22

Tyson prati događaje u Benfici, a posebno se osvrnuo i na smrt najboljeg igrača u povijesti Benfice, Eusebija, u siječnju 2014. godine.

- R.I.P. Eusebio Black Panther. BENFICA forever - napisao je Tyson. Navijači Benfice hvale se da imaju najjačeg navijača. 

Mavrović i Tyson su se susreli 2002. u Hotel-casinu Fitzgerald u Tunici, u SAD-u, a Tyson mu je poletio u zagrljaj kao da se znaju sto godina. I pogladio ga po čuvenoj irokezi.

- Bio sam iznimno polaskan. Pa nas se dvojica prije toga nikad nismo sreli. Jedan o drugome znali smo iz medija, znali smo se s videosnimki borbi. To mi je veliko priznanje, da je ono što sam radio, dok sam bio aktivan, bilo kvalitetno. To mi je priznanje veće od bilo kakve diplome - rekao je Željko.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening