Obavijesti

Sport

Komentari 29

'Dinamo to smo mi' Vrhovnom sudu: Kada će ročište Mamiću?

'Dinamo to smo mi' Vrhovnom sudu: Kada će ročište Mamiću?
3

Udruga članova GNK Dinamo Dinamo to smo mi obratila se Vrhovnom sudu. Smatrajući da je klubu nanesena financijska šteta zbog djelovanja nepravomoćno osuđenog Zdravka Mamića, traže odgovore...

VIDEO

Ponovno se pokazalo kako sadašnje strukture kluba, nelegitimno postavljene na te funkcije, nemaju snage se izvući iz stiska bjegunca i njegovog sudionika i brata, te da su isključivo njihove lutke na koncu - stoji na Facebook profilu Udruge Dinamo to smo mi, osnovanoj u nadi da će iz Dinama u potpunosti ukloniti obitelj Mamić na čelu s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa - Zdravkom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:07

- Iz tog razloga Udruga članova GNK Dinamo Dinamo to smo mi obratila se Vrhovnom sudu, obzirom da smatramo ne samo da je nanesena nova financijska šteta klubu, već i izbjegnuto određivanje mjera opreza - dodali su još, a podno stavili i poveznicu s opširnim tekstom u kojemu pozivaju Vrhovni sud da "donesu sudski pravolijek i zaustave financijsku štetu u Dinamu".

Dopis poslan Vrhovnom sudu Republike Hrvatske objavljujemo u cijelosti:

Bjelica dao zadnju riječ: Hvala navijačima na sjajnoj podršci!
Bjelica dao zadnju riječ: Hvala navijačima na sjajnoj podršci!

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Poštovani predsjedniče Vrhovnog suda,

nastavno na novo nanošenje financijske štete Udruzi građana GNK Dinamo Zagreb u Maksimirskoj 128 od strane nepravomoćno osuđenih Zdravka Mamića i Zorana Mamića, obraćamo vam se koristeći pravo na pristup informacijama kao članovi iste te udruge okupljeni u Udrugu “Dinamo to smo mi”, koji imaju i posebni pravni interes vezan uz djelovanje udruge i štetu koja je nanesena, a i dalje se nanosi pravnom subjektu, sve u cilju sprječavanja daljnjeg nastupanja iste.

Kao što je cijela hrvatska javnost, ali i šire, upoznata, dana 6. lipnja 2018. godine Županijski sud u Osijeku donio je prvostupanjsku presudu u Uskokovom predmetu za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Udruge građana GNK Dinamo, te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna, te osudio Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora, a Zorana Mamića na 4 godine i 11 mjeseci.

S obzirom da sud nije sukladno članku 98., stavak 2. točka 2. Zakona o kaznenom postupku izrekao mjeru opreza zabrane napuštanja boravišta Zdravko Mamić pobjegao je u drugu državu odakle se skriva hrvatskom pravosuđu i odbija izručenje.

Bjelica: Odlazim, a nismo se ni posvađali, falilo je komunikacije
Bjelica: Odlazim, a nismo se ni posvađali, falilo je komunikacije

Također, s obzirom da nitko nije sukladno članku 98., stavak 2. točka 11. Zakona o kaznenom postupku izrekao mjeru opreza zabrane pristupa internetu, Zdravko Mamić iz bjegunstva objavljuje na svojoj Facebook stranici primanja određenih zaposlenika kluba mimo njihove osobne privole, što su daljnji nezakoniti i štetni postupci osuđenika.

S obzirom da nitko nije sukladno članku 98. stavak 2. točka 6. Zakona o kaznenom postupku izrekao mjeru opreza zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti Zoran Mamić ponovno obavlja dužnost sportskog direktora Udruge građana GNK Dinamo, te po izjavama člana Uprave Krešimira Antolića vodi pregovore oko transfera igrača čime postoje opravdana sumnja u ponavljanje kaznenog djela za koji je osuđen.

Također, po izjavama istog člana Uprave Zoran Mamić vodi pregovore oko smanjenja plaća zaposlenika, igrača i trenera.

Antolić: Novi trener Dinama? Jovićević je jedini kandidat...
Antolić: Novi trener Dinama? Jovićević je jedini kandidat...

Nažalost, zbog činjenice da i nepravomoćno osuđeni Zdravko Mamić, kao i nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić svojim postupcima dovode do raskida ugovora s trenerom kluba koja dovodi do isplate odštete istom od najmanje novih 7,5 milijuna kuna, smatramo da se ta novonastala financijska šteta klubu mogla spriječiti da se ranije donijela drugostupanjska presuda u ovom slučaju.

Zbog toga vas kao izravno za ovaj slučaj pravno zainteresirani članovi Udruge građana GNK Dinamo, molimo da nas obavijestite na info@dinamotosmomi.com kada će taj predmet dobiti datum ročišta na Vrhovnom sudu i kada će se donijeti konačni pravorijek o nepravomoćno osuđenom bjeguncu Zdravku Mamiću, te drugim okrivljenicima među kojima i sportskom direktoru Zoranu Mamiću.

Vjerujemo kako bi jedino što skorija odluka Vrhovnog suda spriječila daljnje nanošenje financijske štete Udrugi građana GNK Dinamo od strane nepravomoćno osuđenih za izvlačenje novca iz iste te Udruge, ali i spriječile mogućnost ponavljanja tih kaznenih djela u idućim mjesecima kad će biti otvoreni novi prijelazni rokovi za transfere igrača.

Je li rat s Dinamom udarac na Bjeličine izborničke ambicije?
Je li rat s Dinamom udarac na Bjeličine izborničke ambicije?
Zagreb: Dinamo - to smo mi predstavili aktivnosti "Dinamovo proljeće"

Također, molimo vas da nam odgovorite o Vašim spoznajama jesu li nadležni predstavnici države obzirom na nanošenje štete državnom proračunu podnijeli zahtjev za financijsko obeštećenje u iznosu od 12,2 milijuna kuna. Jesu li isto učinili članovi Izvršnog odbora ili Uprave Udruge građana Dinamo koja je po prvostupanjskoj presude oštećena za 116 miijuna kuna? Ako nemate tih spoznaja, molimo da nas uputite na tijelo nadležnog ministarstva za provedbu prvostupanjske odluke u ovom predmetu, kako bi im mogli uputiti zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

Razumijevajući situaciju oko krize uzrokovane bolesti COVID-19 zahvaljujemo Vam unaprijed na što žurnijem i bržem odgovoru kako bi se spriječile ove neželjene situacije u najvećem hrvatskom nogometnom klubu, ali istodobno i Udruzi građana koja godišnje ima proračun od oko 350 milijuna kuna.

S poštovanjem,

u ime Udruge članova GNK Dinamo “Dinamo to smo mi”
Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...