Sport

Komentari 7

Dobitnica Zlatne lopte: Tata, gdje god da jesi, ovo je za tebe

Dobitnica Zlatne lopte: Tata, gdje god da jesi, ovo je za tebe

Sve radim zbog tebe. Nadam se da si ponosan na svoju kćer, rekla je Putellas nakon osvajanja prestižne nagrade za najbolju nogometašicu svijetu 2021. godine

Španjolska reprezentativka Alexia Putellas (27) dobitnica je ovogodišnje Zlatne lopte među nogometašicama. Putellas, inače kapetanica Barcelone, ovu prestižnu nagradu za najveće individualno priznanje u svijetu nogometa posvetila je obitelji, posebice ocu. 

Barcelonina napadačica godinama je govorila o ocu koji je preminuo još dok je bila djevojčica, a upravo joj je on bio jedna od glavnih inspiracija za bavljenje nogometom. 

- Ovu nagradu želim posvetiti - započela je Putellas rekavši 'da će se potruditi da ne bude previše emocionalna nakon čega je nastavila: 

- Nekome tko je i uvijek će biti jako važan za mene.

The Ballon d

Španjolka je na trenutak sabrala misli, a publika joj je zapljeskala. 

- Sve radim zbog tebe. Nadam se da si ponosan na svoju kćer. Gdje god da jesi, ovo ja za tebe, tata - rekla je Putellas koja je još prije nekoliko godina za španjolske medije izjavila da  ju je otac prvi potaknuo da se bavi sportom. 

- Vodio me na treninge svaki dan. Iz tog razloga bih voljela da je i dalje tu negdje - rekla je najbolja nogometašica svijeta. 

Putellas je u mlađim uzrastima igrala za tri najveća katalonska kluba - Sabadell, Barcelonu i Espanyol s kojim se probila do prve momčadi. Godinu dana kasnije potpisala je za Levante nakon čega je prešla u redove Barcelone gdje igra od 2012. godine. 

The Ballon d

Najčitaniji članci