Sport

Komentari 5

Dodig: Pa mi nismo ni svjesni koliko smo zapravo jaki u tenisu

Dodig: Pa mi nismo ni svjesni koliko smo zapravo jaki u tenisu

Taj polufinale bio nam je najteži meč, pa bio je to prvi poraz Pavića i Mektića otkad igraju zajedno. Nakon toga smo znali da će nam u finalu posao biti nešto lakši

Pehar u ruci, osmijeh i ponos. Samo ovaj put bez dočeka, bez okupljanja navijača, tek skromna proslava na Brdu ukazanja u svom Međugorju. Tako je Ivan Dodig (36) obilježio svoj peti trijumf na Grand Slamu, drugi u muškim parovima, prvi s Filipom Polanšekom, prvi na Australian Openu.

- Nismo ni svjesni koliko je to veliki rezultat i koliko smo jaki u tenisu - naglasio je Dodig na povratku u domovinu.

Da, Hrvatska je doista sila. Borna Ćorić je pri vrhu, Marin Čilić još nije rekao svoju zadnju riječ, a u paru - rasturamo! Tri igrača u samom svjetskom vrhu: Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.

- Taj polufinale bio nam je najteži meč, pa bio je to prvi poraz Pavića i Mektića otkad igraju zajedno. Nakon toga smo znali da će nam u finalu posao biti nešto lakši.

Vrhunske rezultate postiže u 37. godini...

- Kad sam ja krenuo, prije desetak godina, jedan ili dva tima parova imali su svog trenera. Danas i 40. ili 50. igrač na svijetu ima trenera, a ja imam i kondicijskog trenera i fizioterapeuta, iako igram samo parove. Sve to pomaže da karijera sve duža - zaključio je Dodig.

Najčitaniji članci