Sport

Komentari 31

Đoković je kupio dansku tvrtku koja radi na lijeku protiv covida

Đoković je kupio dansku tvrtku koja radi na lijeku protiv covida

Znanstvenici u Danskoj, Australiji i Sloveniji rade na lijeku protiv covida, a ne cjepivu. Očekujemo da bismo klinička istraživanja mogli imati na ljeto, najavio je predsjednik uprave kompanije u Novakovu vlasništvu

Dok u Beogradu odmara nakon turbulentnih desetak dana u Melbourneu i konačne deportacije, Novak Đoković ovu je srijedu, na Bogojavljenje po julijanskom kalendaru, bio na liturgiji u pravoslavnoj crkvi Ružica na Kalemegdanu, a odlučio se i na kupnju jedne tvrtke.

POGLEDAJTE VIDEO: Đokovićev doček u Beogradu

Najbolji svjetski tenisač kupio je 80 posto dionica danske biotehnološke tvrtke QuantBioRes koja radi na proizvodnji lijeka protiv korona virusa, potvrdio je predsjednik uprave Ivan Lončarević za Reuters.

- Jedanaestero znanstvenika u Danskoj, Australiji i Sloveniji rade na lijeku protiv covida, a ne cjepivu. Razvijamo peptid koji sprječava koronavirus da zarazi ljudsku stanicu - objasnio je Lončarević.

Očekuje kako će klinička ispitivanja novog lijeka pokrenuti u Velikoj Britaniji ovo ljeto. Iz tima srpskog tenisača, pak, nisu željeli komentirati vijest o akviziciji tvrtke iz Kopenhagena.

Nole, koji se nije cijepio protiv korona virusa, već je u Australiju pokušao ući izuzećem zbog nedavnog preboljenja covida, ranije se zalagao za to da ljudi imaju izbor, a ne obvezu cijepljenja.

- Nisam stručnjak, ali bih volio imati otvorenu mogućnost odabrati što je najbolje za moje tijelo. Ne bih volio da me netko prisili da se cijepim kako bih mogao putovati ili se natjecati - govorio je Đoković.

U međuvremenu, iz ATP-a je stigla potvrda kako tenisači koji nisu cijepljeni neće smjeti zaigrati na turnirima u Francuskoj, među kojima je i drugi Grand Slam Roland Garros.

Najčitaniji članci