Sport

Komentari 58

Što će napraviti Nole? ATP je obavijestio igrače: Necijepljeni ne smiju zaigrati u Francuskoj

Što će napraviti Nole? ATP je obavijestio igrače: Necijepljeni ne smiju zaigrati u Francuskoj

Trenutačno je neizvjesno hoće li se igrači moći natjecati ako su prethodno preboljeli korona virus i primili najmanje jednu od dvije doze cjepiva, obavijestio je ATP francuski teniski savez

Zbog presude australskog suda, Novak Đoković (34)  izgubio je priliku boriti se za 10. titulu u Melbourneu, rekordnu 21. na Grand Slam turnirima. Srpski tenisač nije se cijepio, a prema posljednjim informacijama iz Francuske, samo cijepljeni igrači smiju nastupiti na Roland Garrosu. 

Osim što je navedeno potvrdila francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu koja je nedavno uvela obavezno cijepljenje za brojne društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, isto je navela i krovna teniska organizacija u muškom tenisu. 

"Necijepljeni igrači neće moći nastupiti na turnirima u Francuskoj. Svi moraju biti potpuno cijepljeni ili moraju imati liječničku potvrdu koja ih zbog zdravstvenih razloga oslobađa od cijepljenja", napisali su. 

Prema pisanjima Tennis Majorsa, ATP je 24. siječnja naveo kao datum od kojeg je obvezno cijepljenje, a krovna organizacija o tome sve je obavijestila teniske saveze s naznakom 'važno', a upravo je ta informacija stigla od Francuskog teniskog saveza. 

"Trenutačno je neizvjesno hoće li se igrači moći natjecati ako su prethodno preboljeli korona virus i primili najmanje jednu od dvije doze cjepiva", napisali su u mailu. 

Inače, u srijedu je Reutersu stigla potvrda kako je Đoković kupio 80 posto dionica danske tvrtke QuantBioRes koja proizvodi lijek protiv korona virusa.

Najčitaniji članci