Obavijesti

Sport

Komentari 270

Đoković je zasad slobodan i ima vizu! Ali ministar mu je može oduzeti u bilo kojem trenutku

Đoković je zasad slobodan i ima vizu! Ali ministar mu je može oduzeti u bilo kojem trenutku

Sudac Saveznog suda u Melbourneu oslobodio je srpskog tenisača i naložio da mu se vrati viza, kao i da vlast plati sve troškove, a ministar i dalje zadržava pravo da mu je uskrati bez objašnjenja

VIDEO

Novak Đoković nakon četiri dana pritvora napokon je slobodan čovjek u Australiji.

Ministar za imigraciju Alex Hawke nije odlučio poništiti mu vizu u roku od četiri sata od oslobađajuće odluke suda kako bi tenisača zadržao u pritvoru.

- On još razmatra tu opciju, odluka ostaje otvorena - rekao je jedan izvor blizak vladi.

Novaka su tako pustili na slobodu, ali Hawke ima pravo poništiti mu vizu u bilo kojem trenutku. O tome će najranije odlučiti u utorak. Kako će to utjecati na Đokovićev nastup na Australian Openu tek ćemo vidjeti. Iz turnira su rekli da do utorka žele znati može li Novak nastupiti ili će mu trebati naći zamjenu.

Otac tenisača Srđan Đoković obratit će se javnosti u Beogradu u 14 sati. Videolinkom bi se trebao javiti i Novak. Prijenos možete pratiti OVDJE.

Ispred odvjetničkog ureda u ulici Collins, gdje je Đoković čekao odluku ministra i savjetovao se o budućim pravnim koracima, skupila se masa ljudi, uglavnom lokalne srpske zajednice, koja je uzvikima "Free Nole" (Oslobodite Noleta) i pjesmom čekala vijesti.

Supporters of Serbian tennis player Novak Djokovic rally in the street, in Melbourne

Kad je Novak izašao u crnom Audiju oko 11 sati po hrvatskom vremenu, nastao je kaos jer ga nisu puštali, neki su i skakali po automobilu. Policija je koristila i suzavac. Neki od prosvjednika žalili su se kako su ozlijeđena i djeca.

Oslobađajuću odluku u korist Đokovića temeljio je na kršenju procedure od strane australskih vlasti, a ne o tome ima li tenisač pravo na izuzeće i ulazak u zemlju ili ne.

Media surround a vehicle at the facility where Novak Djokovic has been held in Melbourne

Đokoviću su u 5.20 ujutro prošli četvrtak rekli da ima vremena do 8.30 očitovati se o odluci da mu ukinu vizu po točki 116. Zakona o migracijama. Ipak, prisilili su ga da se očituje već u 6.14, a granična policija donijela je odluku u 7.42.

- Da je Novak imao vremena za očitovanje do 8.30, možda bi se mogao konzultirati s drugima i dati druge argumente zašto mu viza ne bi trebala biti poništena - objasnio je sudac.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u Melbourneu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu