Sport

Komentari 24

Đoković oduševio Australce: Odrekao se milijun dolara...

Đoković oduševio Australce: Odrekao se milijun dolara...

Novak Đoković pobijedio je Danila Medvjedeva na Australian Openu te je zaradio 2,13 milijuna dolara. Jednog se odrekao u korist mlađih i slabije rangiranih tenisača

Srpski tenisač Novak Đoković pobijedio je Danila Medvjedeva s 3-0 u setovima i tako došao do devete pobjede u karijeri na Australian Openu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mural Đokoviću kraj Sarajeva

Đoković je za ovaj trijumf zaradio 2,13 milijuna dolara te je osvojio 2000 bodova. Bio je to rusko-srpski osmi dvoboj i peta Novakova pobjeda kojom je došao do 82. naslova u karijeri. 

Nagradni fond ove je godine povećan za sedam milijuna dolara, ali Đoković je zaradio manje nego što je bilo predviđeno.

Na prošlogodišnjem Australian Openu, Đoković je zaradio milijun dolara više, a ove je godine pristao da se pobjednicima smanji nagrada kako bi se ta sredstva dala igračima koji ispadnu u ranijim fazama i pomogne oko skupih putnih troškova do Australije.

Ustupak je napravio iz razloga što je svjestan gubitaka koje su mlađi i slabije rangirani tenisači doživjeli zbog aktualne pandemije.

Đoković je samo od nagrada na turnirima zaradio gotovo 145 milijuna dolara, a nedavno je Srbiji donirao milijun eura za borbu protiv korona virusa.

Najčitaniji članci