Sport

Komentari 14

Domaćini Eura na mukama: Hrvati su nam preoteli kamp

Domaćini Eura na mukama: Hrvati su nam preoteli kamp

Škotska je u skupini s Hrvatskom, Češkom i Engleskom. Euro otvaraju na domaćem Hampdenu 14. lipnja s Češkom, a četiri dana poslije dolaze Modrić, Brozović i ostatak 'vatrenih'

Baza škotske nogometne reprezentacije za Euro 2021. biti će u Engleskoj, umjesto 'kod kuće', objavio je škotskog saveza.

Izbornik škotske vrste Steve Clarke odlučio se na kamp izvan granica Škotske, unatoč tome što dvije utakmice u skupini igraju na domaćem Hampdenu.

- Pokušat ćemo sve planove za Euro izraditi i izvesti prije ožujka kako bismo se mogli koncentrirati na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Uvjeren je da kamp kod susjeda može pomoći u pisanju povijesti. Škotska nikad u povijesti nije došla do nokaut faze na nekom velikom natjecanju, a nastup na velikoj smotri izborila je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Srbije.

Scotland v Israel - UEFA Euro 2020 - Play-Offs - Semi Final - Hampden Park

- Želimo biti prva škotska momčad koja je došla u nokaut fazu velikog turnira. Samo što odemo malo dalje i budemo malo izoliraniji pružit će nam priliku da se dobro pripremimo - uvjereno je kazao za Daily Record.

Škoti još uvijek nisu izabrali kamp gdje će se pripremati za Euro, no sigurno će to biti negdje na sjeveru Engleske.

- Nemamo Oriam, koji je naša uobičajena baza. Češka je odlučila koristiti taj objekt, a Hrvati su uzeli St. Andrews koji bi i nama bio dobar objekt - požalio se Clark pa nastavio:

- Pogledali smo čega još ima u Škotskoj i zaključili da želimo biti u dobrom kampu gdje se možemo usredotočiti. Ne idemo na Euro samo da bismo igrali grupnu fazu, želimo proći skupinu - zaključio je Clarke.

 

Najčitaniji članci