Obavijesti

Sport

Komentari 11

Došao je i taj dan: Pokal Lige prvaka stigao u Split

Došao je i taj dan: Pokal Lige prvaka stigao u Split
6

Legendarni trofej Lige prvaka na splitskoj su rivi promatrali znatiželjni prolaznici i turisti. Mnogi od njih su se kraj njega i fotografirali za uspomenu

VIDEO

U okviru europske ture pokal namjenjen pobjedniku Lige prvaka u utorak je prezentiran na splitskoj Rivi, gdje su ga mogli vidjeti i s njim se fotografirati brojni Splićani i njihovi gosti. Pokal je prezentiran na posebno uređenom kamionu, u boksu izrađenom od neprobojnog stakla i pod budnim okom policije i zaštitara. Red znatiželjnika formirao 20-ak minuta prije otvaranja a među prvima je bio Splićanin Kristijan Mikulić.
- Morao sam ga doći vidjeti jer sam veliki ljubitelj nogometa i Hajduka i siguran sam da će ga bijeli jednom donijeti na Poljud. Najbolje da ga odmah ostave u Splitu. Pripadnik sam Torcide Brda koja čvrsto stoji iza Željka Keruma i svega što on radi i siguran sam da će baš on Hajduka dovesti na krov Europe - uvjeren je oduševljeni Mikulić.
Nedugo potom na red je došao i Bože Brčić sa šestogodišnjim sinom Antonijem.
- Čuo je na radiju za predstavljanje trofeja i ¨satrao me¨, nije mi dao mira dok ga nisam doveo – kaže Bože, a Antonio, sa gipsom na ruci i u dresu hrvatske reprezentacije br. 22 dodao je.
- Navijam za Hajduk, Manchester i Eduarda a ruku sam slomio ¨na balunu¨. Di bi drugo - rekao je Antonio.
Program su vodili Iva Šulentić i Mario Petreković, koji su među okupljenima prepoznali Antonia Asanovića, Aljošinog sina.
- Zamisli sad, ti dođeš kući i doneseš ocu sliku sa ovim trofejem, a on igra nogomet cijeli život i nikad ga nije držao u ruci – našalio se Mario.
Bio je blizu, u četvrtfinalu sa Ajaxom 1994 – prisjetio se Antonio i dodao.
- Nadam se da će Hajduk još koji put biti barem jednako blizu osvajanja Lige prvaka - optimističan je Antonio.
Slično razmišlja i Mate Melvan, koga ni štake nisu spriječile da se popne na kamion i fotografira sa trofejem.
- Ovo je sjajna ideja, tko bi ga inače imao prilike vidjeti. Siguran sam da će Hajduk barem ući u Ligu prvaka, a Dinamo neće sigurno – rekao je, no susjed u redu ga je odmah ¨poklopio¨.
- Mi imamo veliku povijest ali budi pošten i priznaj da je Dinamo trenutno bolji - kaže susjed argumentirano,
Oduševljeni jedinstvenom prilikom bili su i brojni stranci koji su kruzerom stigli u posjet Splitu. Među njima i John Smith, navijač Barcelone iz Južne Afrike, navijač Arsenala i obožavatelj našeg Eduarda Derick Solly, Njemac Jan Phillipp iz Leverkusena koji navija za Bayern…, Škoti, Španjolci, Novozelanđani, Francuzi, Danci… Razočaran je bio navijač Chelsea David Keishley iz Londona.
- Očekivao sam da su ispravili nepravdu i upisali Chelsey kao prošlogodišnjeg pobjednika. No još uvijek piše Barcelona. Nema veze, ako opet ne bude Norvežanin sudio, ove godine ćemo ga osvojiti – prisjetio se prošlogodišnje sudačke nepravde.
Trofej su budnim okom čuvali policajci i zaštitari, koji nisu dozvoljavali da ga se dodiruje. Ipak, Boris i Ante su zažmirili na jedno oko i dopustili nam da ga dotaknemo.
- Radite za najbolje novine u Hrvatskoj - rekli su.
Nakon Splita trofej će biti izložen u Rijeci 23., u Osijeku 24. i na koncu u Zagrebu 25. i 26. rujna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...