Obavijesti

Sport

Komentari 30

Drama u Bostonu: Kraj sezone za Šarića, Celticsi ušli u finale

Drama u Bostonu: Kraj sezone za Šarića, Celticsi ušli u finale
1

Jedna lopta odlučivala je u petoj utakmici polufinala Istoka. Boston je na svom parketu pobijedio 114-112, a Dario Šarić odigrao je sjajnu utakmicu i stigao do double-double učinka

VIDEO

Naravno da smo tužni, cijelu sezonu radimo za ovo, no nitko na početku nije ni očekivao da ćemo otići tako daleko. Naš cilj je bio ući u playoff, bili smo treći u regularnom dijelu sezone i imali više od 50 pobjeda. Ipak, ovo je uspješna sezona. Da, razočarani smo sada, no to je košarka, nitko od nas nije je počeo igrati zbog novca. Volimo ovaj sport i kad izgubiš, boli, rekao je vidno utučeni Dario Šarić nakon četvrtog poraza u polufinalu Istoka.

Odigrao je svoju najbolju utakmicu karijere u playoffu, no njegova Philadelphia noćas je u Bostonu ispala iz doigravanja i zaključila po mnogima neočekivano uspješnu sezonu. Celticsi su slavili u dramatičnoj završnici utakmice 114-112, a Dario je uz Joela Embiida bio najbolji igrač Sixersa s 27 koševa, 10 skokova, 4 asistencije, jednom ukradenom loptom i jednom blokadom.

- Imamo momčad punu talentiranih igrača, jako puno potencijala u svlačionici i samo moramo ponovno otići na trening i raditi. Vjerovali smo da je već sada došlo naše vrijeme, no, eto, pričekat ćemo još malo. Možda nije bilo dobro ni to što smo pobijedili Miami tako brzo i imali puno slobodnih dana nakon toga. U prvoj utakmici u Bostonu bili smo izvan ritma, u drugoj smo se pokušali vratiti, a onda smo izgubili i kod kuće, a to nismo očekivali. Da sad igramo još jednu seriju protiv Bostona, vjerujem da bi ih pobijedili. No, loše smo krenuli, gubili 3-0 i nije bilo povratka - priča Dario.

Odigrao je Šiši doista dobru utakmicu, trice šutirao 100 posto (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i onu za vodstvo 103-102 tri i pol minute prije kraja, fantastično asistirao Simmonsu za 105-102 nakon toga, a onda i nevjerojatno zabio preko glave za 109-105 minutu i pol prije kraja, no ni to nije pomoglo jer Celticsi su ponovno pokazali zašto na domaćem terenu teško gube.

- Ovo je najbolja skupina ljudi s kojima sam igrao u karijeri. Svi do jednog su sjajni ljudi, ne samo igrači, cijeli klub... Ne znam što će biti iduće sezone, neki igrači će otići, neki doći, vjerojatno će se i neki treneri promijeniti, nije na meni da pričam i razmišljam o tome. Uživam igrati s ovim ljudima, zadovoljstvo je biti u ovom klubu, ali ne znam što će biti iduće sezone - priča Šarić pomalo tužno znajući kakve su sve promjene u NBA klubovima moguće.

Joel Embiid uz Darija je odigrao sjajnu utakmicu, zabio 27, imao 12 skokova i četiri asistencije i dokazao da je jedan od najboljih centara u ligi.

- Joel je naš glavni čovjek, uvijek stane uz nas... Ovo je škola za našu momčad, nadam se da ćemo ostati na okupu što duže. Nekako smo od prve utakmice ove serije osjećali da imamo vremena za popravak, a trebali smo se više koncentrirati na svaku minutu na parketu. No, ponavljam, veliko mi je zadovoljstvo biti dijelom ove momčadi - zaključio je Dario.

Boston je koševima predvodio Jayson Tatum koji je zabio 25, Brown je utrpao 24, Rozier 17, Smart 14... Šariću i Embiidu priključili su se Simmons sa 18, Redick 14... Finale Istoka će Celticsi igrati protiv LeBronovih Cavsa, a na drugoj strani ždrijeba su Warriorsi i Rocketsi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu