Sport

Komentari 21

Drama u Tokiju: Mektić i Pavić uz puno muke srušili Talijane!

Drama u Tokiju: Mektić i Pavić uz puno muke srušili Talijane!

Mektić i Pavić će se za polufinale boriti protiv domaćih predstavnika McLachlana i Nishikorija koji su u prvom kolu ispratili Portugalce Joaa i Pedra Sousu, dok su u drugom iznenadili sedme nositelje

Nikola Mektić i Mate Pavić slavili su u osmini finala teniskog turnira Olimpijskih igara protiv talijanskih imenjaka (Lorenzo), Musettija i Sonega s 7-5 6-7, 10-7.

U prvom su setu i Talijani i Hrvati odlično servirali te nitko nije uspio doći do 'break' lopte, sve do servisa Talijana pri rezultatu 5-5. Imali su tada Musetti i Sonego 40-0, a onda su Pavić i Mektić odličnim reternima uzeli pet poena zaredom i napravili 'break' kojeg su potvrdili gemom bez ispuštenog poena.

Tennis - Men

Talijani su u drugom setu ponudili 'break' loptu već u prvom gemu, ali su je spasili kao i dvije pri rezultatu 2-2. Doduše, i oni su poboljšali igru ne reternu pa su Hrvati također spašavali 'break' lopte, po jednu kod rezultata 1-2 i 3-4. U 12 gemova ipak nitko nije došao do 'breaka' pa je drugi set otišao u 'tie break', gdje su Talijani prvo napravili 'mini break' za 2-1, a uskoro i za 5-2. Prve dvije set lopte Mektić i Pavić su spasili, ali treću, prvu na servisu Talijana - nisu. Pobjednika je odlučivao 'super tiebreak'.

Tennis - Men

A treći je set bio baš takav. Nevjerojatan tenis na obje strane. Mektić i Pavić ispustili su odmah servis pa su Talijani odjurili na 3-0, a Hrvati su odgovorili sa svoja tri poena u nizu. Drugi put u 'super tiebreaku' Hrvati su uzeli Talijanima servis za 6-5, ali su ga odmah i izgubili za 6-6. Ipak, Mektić i Pavić su potom uzeli poen za 7-6 te odmah napravili 'mini break' za 8-6. Talijani su smanjili na 8-7, a onda su osvajači Wimbledona dvama poenima na servi zaključili meč u svoju korist.

Mektić i Pavić će se za polufinale boriti protiv domaćih predstavnika McLachlana i Nishikorija koji su u prvom kolu ispratili Portugalce Joaa i Pedra Sousu, dok su u drugom iznenadili sedme nositelje, britansku kombinaciju Murray/Skupski. Hrvati su, inače, već pobjeđivali Japance na ovoj Olimpijadi. Ivan Dodig i Marin Čilić su u prvom kolu izbacili Daniela i Nishioku.

Tokio: Mektić i Pavić plasirali se u četvrfinale

Najčitaniji članci