Sport

Komentari 89

Nestvarni Čilić! Umalo je prosuo 5-0 i 40-0 u trećem setu pa iz 11. meč-lopte prošao 217. na svijetu

Nestvarni Čilić! Umalo je prosuo 5-0 i 40-0 u trećem setu pa iz 11. meč-lopte prošao 217. na svijetu

Kakva drama u prvom nastupu Marina Čilića u Tokiju. Prvo je Brazilac Menezes imao servis za meč da bi potom Čilić imao 5-0 i 40-0 u trećem setu. Propustio je hrvatski tenisač deset meč lopti, ali 11. nije...

Jako teško, uz veliku muku, ali je na kraju uspio. Marin Čilić uspješno je preskočio prvu prepreku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nekadašnji treći igrač svijeta slavio je sa 6-7(5), 7-5, 7-6(7) protiv Brazilca Joao Menezesa, 217. tenisača svijeta.

Da će to biti težak meč za Marina, mogli smo zaključiti već u prvom setu kada nikako nije uspijevao doći do šanse za 'break'. Pri rezultatu 5-5 ih je napokon dočekao, imao ih je tri, ali nijednu nije iskoristio.

Nema veze, riješit će to Marin u 'tie breaku', mislili smo. Čilić je odjurio na 3-0 u 13. gemu, a onda je Menezes uzeo šest poena zaredom i došao na 6-3. Marin je smanjio na 6-5, a onda zakucao retern u mrežu za prvi set Brazilca.

Tennis - Men

U drugom setu slična priča kao u prvom. Čilić nije došao do nijedne 'break lopte'. Jednu na svom servisu, spasio je pri rezultatu 2-2, ali na 3-3 nije uspio. Brazilac je iskoristio drugu 'break loptu' u setu i došao do velikog vodstva. 

Menezes je bez većih problema osvojio servis za 5-3, Marin je uz veliku muku smanjio na 5-4, da bi potom Menezes pokleknuo na servisu za meč! Čilić je potom bez osvojio svoj servis gem za 6-5, a potom novim 'breakom' zaključio set sa 7-5.

Tennis - Men

A onda je uslijedila neviđena drama u trećem setu. Marin je imao 5-0 i 40-0 na servisu Menezesa i bacio je sve u vjetar. Brazilac je uzeo Čiliću tri servisa zaredom i došao na 6-5 te ga je još jedanput servis gem dijelio od pobjede. No, ni tad nije uspio. Marin vraća 'break' i meč odlazi u odlučujući 'tie break', gdje ponovno nije izostalo drame. Marin gubi 'mini break' za 3-2 pa potom uzima dva poena na servis protivnika. Odmah ga i gubi, a onda ponovno uzima 'mini break' za 6-5 te radi dvostruku pogrešku na devetoj meč lopti! Propustio je i desetu,...ali nitko ne spašava 11 meč lopti protiv Čilića pa tako ni Menezes. 

U šesnaestini finala Marin će na Španjolca Carrena Bustu koji je sa 7-5, 6-2 slavio protiv Tennysa Sandgrena.

Najbolji par svijeta i prvi nositelji teniskog turnira na OI, Mate Pavić i Nikola Mektić, svladali su u prvom nastupu u Tokiju brazilsku kombinaciju Demoliner/Melo.

Očito im treba još neko vrijeme za prilagodbu uvjetima u Japanu jer nije to bil najuvjerljivija predstava protiv dosta slabijih protivnika, ali pobjeda je jedino što se piše.

U prvom setu jedinu break loptu imali su Brazilci, ali pobjednici Wimbledona su se spasili, a set je otišao u odlučujući, 13. gem. Tamo su Brazilci poveli s 5-0, a onda su Mektić i Pavić odgovorili sa svojih šest poena u nizu i na kraju osvojili 'tie break' sa 8-6.

ATP 500 - Rotterdam Open

U drugom su setu Brazilci opet bili ti koji su prvi došli do šanse za break, ali naši ponovno spašavaju. U sljedećem gemu, pri vodstvu 2-1 za Hrvate, Brazilci spašavaju prvu 'break loptu' naše kombinacije u meču, ali nisu uspjeli pri vodstvu Mektića i Pavića sa 5-4 u drugom setu i naši su tenisači izborili osminu finala gdje će igrati protiv boljeg iz ogleda Andujar/Carballes Baena i Musetti/Sonego.

ATP 500 - Rotterdam Open