Sport

Komentari 8

Dream team iz 2. lige: Jedna od najtalentiranijih generacija

Dream team iz 2. lige: Jedna od najtalentiranijih generacija

OBITELJSKI BIZNIS Tu su sinovi Franje Arapovića, Živka Badžima i Nenada Slavice te brat Andrije Žižića. Božić (Bjelovar) te Bender (Kaštela) igrali su u drugoj ligi...

Nema euforije, ovo što smo napravili do sada je očekivano, za nas EP počinje tek od petka, kada je na rasporedu četvrtfinale, poručio je iz Turske trener hrvatske košarkaške reprezentacije do 18 godina Ante Nazor.

Hrvatska je na dobrom putu ka medalji, no Nazor s pravom poziva na oprez. Jer okosnica ove momčadi lani je u četvrtfinalu Europskog kadetskog prvenstva u Ukrajini nakon šest uzastopnih pobjeda izgubila najvažniju utakmicu, četvrtfinale od Španjolske, te su ostali bez medalje. Sada imaju priliku za uzvrat. Mnogi procjenjuju kako je ova generacija jedna od najtalentiranijih u povijesti hrvatske košarke.

- Za sada dobro igramo i koncentrirani smo na ono što nas čeka u petak, a to je najvažnija utakmica, četvrtfinale EP - staje na loptu Nazor.

Ako su vam se prezimena Arapović, Žižić, Slavica i Badžim učinila poznatima, bili ste u pravu. Naime, Marko Arapović je sin Franje Arapovića, Ante Žižić je Andrijin brat, dok su Nik Slavica i Roko Badžim sinovi šibenskih košarkaša Nenada Slavice i Živka Badžima. No osim njih četvorice, koji imaju košarkaške gene, tu su i tek 16-godišnji Dragan Bender, prvi kandidat za MVP-a prvenstva te Luka Božić, koji je iz drugog plana, kao potpuno nepoznati klinac iz Bjelovara, postao najbolji strijelac reprezentacije.

- Dugo sam ga pratio, riječ je o sjajnom igraču, no do sada nije igrao na poziciji na kojoj ga sada koristimo. Ima odličan šut, zabijao je 37 koševa u prosjeku u 2. ligi, te sjajnu tehniku i prodor i pravo je osvježenje za ovu momčad - kaže Nazor.

A da su njegovi klinci talentirani, svjedoči i kako je Lovro Mazalin već upisao prve minute za Cedevitu, dok su Bender i Žižić nakon odlaska iz Splita lani uspješno igrali za Kaštela i uveli ih u prvu ligu. Obojica bi karijere trebali nastaviti u Maccabiju, no ratne okolnosti dovele su te transfere u pitanje. Kad se ovoj generaciji dodaju i sjajni Dario Šarić te Mario Hezonja, pa i Karlo Žganec, jasno je da nema straha za budućnost naše košarke.

Najčitaniji članci