Obavijesti

Sport

Komentari 35

Duje Čop: Primera je teža od Serie A, a pogotovo od HNL-a

Duje Čop: Primera je teža od Serie A, a pogotovo od HNL-a
1

Radim marljivo. Prvi puta igram u ovako jako ritmu, niti Serie A, a kamoli HNL nisu toliko zahtjevne. Uživam u tome, ali osjećam svoj napredak, kaže napadač Malage

VIDEO

Kad bi vas netko pitao koja momčad je trenutno u najboljoj formi u španjolskoj Primeri, mali broj ljudi bi znao točan odgovor. To nije niti Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona ili Villarreal nego - Malaga.

Klub iz Andaluzije u posljednjih je pet kola skupio čak 13 bodova upisavši četiri pobjede i jedan remi. Malaga je u tih pet kola pobjeđivala Rayo Vallecano, Atletico Madrid, Levante i Celtu Vigo dok je remizirala kod Athletic Bilbaa.

Važnu ulogu u rezultatskom preporodu Malage ima i Duje Čop. Bivši igrač Hajduka i Dinama se u zadnje četiri utakmice (sve četiri pobjede) našao u početnom sastavu Malage, zabio jedan pobjednički gol i postao neizostavan član prvih 11 momčadi Javija Garcije.

- Stvarno uživam u Malagi. Igram u najvećoj ligi na svijetu, rezultati su nam sve bolji... Malaga se uspinje ne ljestvici i dolazi na pozicije gdje nam je i mjesto. U gornji dom španjolske Primere - rekao je za portal Goal Duje Čop nakon još jedne pobjede svoje momčadi.

Čopu je trebalo neko vrijeme za prilagodbu na Primeru, ali konačno je pokazao zašto ga je Malaga dovela.

- Iskreno, trebalo mi je određeno razdoblje za prilagodbu na španjolsku ligu. Ni sada nekako nisam još na sto posto. Ali sve se promijenilo mojim golom u 90. minuti za pobjedu kod Raya Vallecana. Mi smo tada krenuli s pobjedama, a ja sam dobio na samopouzdanju. Radim marljivo i moram biti zadovoljan svojim igrama. Kao što su i svi oko mene. Prvi puta igram u ovako jako ritmu. Niti Serie A, a kamoli HNL nisu toliko zahtjevne. Uživam u tome, ali osjećam svoj napredak - kaže Vinkovčanin.

A što Čop kaže o ambicijama Malage, konkurenciji u momčadi, bivšem klubu koji mu je prirastao srcu Cagliariju i prijateljstvu s Arijanom Ademijem pročitajte na portalu Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići