Obavijesti

Sport

Komentari 2

Duvnjak će izbornika vidjeti dan uoči ključne utakmice! Ovo bi mogla biti Dagurova Hrvatska

Duvnjak će izbornika vidjeti dan uoči ključne utakmice! Ovo bi mogla biti Dagurova Hrvatska

Na papiru imamo dobru situaciju, ali teren uvijek pokaže onu realnu. Austrijanci su nas na Euru uhvatili nakon što smo vodili tri razlike u zadnjih pet minuta

VIDEO

Proletjelo je pet dana u Kutiji šibica. Igrači su naknadno "kapali" jedan po jedan, kako je koji od njih odigrao tijekom vikenda za klub, pa je Dagur Sigurdsson skoro pa kompletnu reprezentaciju na treningu imao tek u ponedjeljak i utorak. Skoro pa kompletnu jer nije joj se, nažalost, u Zagrebu priključio kapetan Domagoj Duvnjak, kojega su u Njemačkoj zaustavili privatni razlozi. Duvnjak će danas suigrače dočekati u Hannoveru.

Navikli smo već da situacija nikada nije idealna, nije, evo, ni ovaj puta. Kapetan će se u jednom treningu morati prilagoditi zamislima novog izbornika, a on ga uklopiti u sustav. I kako to izgleda, saznat ćemo u prvoj i najvažnijoj utakmici turnira, u četvrtak protiv Austrije (20:15). 

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu

Prva je na turniru uvijek najvažnija, a ova pogotovo jer eventualni kiks protiv Austrije popravljali bismo protiv Nijemaca u subotu, a to je opcija koju nitko ne želi makar imamo pozitivna iskustva otprije mjesec i pol dana s Europskog prvenstva. Tada nije bilo pritiska ni za koga, pa smo se razigrali uz briljantnog Kuzmanovića.

Sigurdsson može odahnuti! Ivan Martinović zaigrao prvi put od Eura i briljirao sa sedam golova
Sigurdsson može odahnuti! Ivan Martinović zaigrao prvi put  od Eura i briljirao sa sedam golova
Sigurdsson je promijenio uzvik 'Iznad svih Hrvatska'. Jezik za nabrijavanje postao je islandski
Sigurdsson je promijenio uzvik 'Iznad svih Hrvatska'. Jezik za nabrijavanje postao je islandski

Kakvu će Hrvatsku za Hannover složiti Sigurdsson? Mjesta u zapisniku ima 16, golmane sigurno neće dirati, Matej Mandić i Dominik Kuzmanović su već neupitan par. Također na krilima Šoštarić i Glavaš, odnosno Jelinić i Mihić. Davida Mandića još jednom nismo dočekali, nažalost. Šuterski par na lijevoj strani bit će vjerojatno Lučin i Srna, na sredini bi neupitan trojac trebao ostati Duvnjak, Cindrić i Karačić, a desno, srećom, zdravi i spremni Martinović uz Klaricu koji je bio naš prvi strijelac na Euru. Gojun je tu za obrambene poslove, pa su ostala još dva mjesta za pivote; Načinovića te još jednoga, zbog napada možda Šipića budući da sredinu obrane pokrivaju Srna, Gojun, Lučin i Načinović. 

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Japan - Danska

Sigurdssonu bi "ad hoc" najjednostavnije i najsigurnije bilo složiti obranu iz Zagreba, najbolju u Ligi prvaka, s Gojunom, Srnom i Klaricom, uz Jelinića ili Duvnjaka kao dodatak njima. Tko će nam povesti napad? Cindrić se napadački digao u zadnjih nekoliko utakmica u Dinamu, Karačić je standardan, Duvnjak je zbog manjka treninga možda manje realna opcija za početak. Srna je zbog ozljede malo prikočio, Lučin se u Wisli bitno digao nakon slabog Eura. Martinović, pak, u prvoj utakmici nakon ozljede zabije sedam komada, pitanje je jedino kako je Sigurdsson uklopio njegovu obranu i hoće li ga po potrebi mijenjati kada bude na strani bližoj klupi.

Sigurdsson i rukometaši u tišini kuju plan. Vratio se jedan od najboljih, čeka se još Duvnjak...
Sigurdsson i rukometaši u tišini kuju plan. Vratio se jedan od najboljih, čeka se još Duvnjak...

Na papiru imamo dobru situaciju, ali teren uvijek pokaže onu realnu. Austrijanci su nas na Euru uhvatili nakon što smo vodili tri razlike u zadnjih pet minuta, a nakon Eura, primjerice, ljevoruki Živković potpiše za Flensburg, senzacionalni golman Möstl za Lemgo, u kojem je srednjak Huteček šef parade. A u Kielu je sada sve više onaj stari Nikola Bilyk, u Pick Szegedu Frimmel, ljevica dobrog starog Roberta Webera s krila i dalje rijetko griješi.

U četvrtak moramo biti pravi, nema druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...