Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dvoboj veterana: Svevremenski Alves protiv 'luđaka' Guerrera

Dvoboj veterana: Svevremenski Alves protiv 'luđaka' Guerrera
1

Finale Copa Americe između Brazila i Perua bit će i dvoboj veteranskog dvojca. S brazilske strane Dani Alves koji u 37-oj godini još uvijek igra na vrhunskoj razini, a s peruanske strane osebujni Paolo Guerrero (35)

VIDEO

Od 22 sata na rasporedu je finale Copa Americe između favorita i domaćina Brazila te velikog iznenađenja, Perua. Finalisti na svojim stranama imaju dva prekaljena nogometaša u borbi za najveći trofej Južne Amerike. Dani Alves (37) i Paolo Guerrero (35) mogli bi 'otplesati' svoj posljednji reprezentativni ples.

Dani Alves (37) trenutno je bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa francuskim PSG-om. I u ovim godinama igra na visokoj razini pa ne bi čudilo da i nakon Cope zaigra u nekom europskom klubu. U reprezentaciji je debitirao još prije 13 godina u prijateljskoj utakmici protiv Ekvadora. Od tada je u dresu seniorske reprezentacije Brazila i zabio osam golova. 

Osvojio je dva Kupa Konfederacija (2009., 2013.) i Copa Americu (06/07), a prvi je put kapetan bio 2010. također na prijateljskoj utakmici protiv SAD-a, dok je na ovoj Copi dobio čast nositi kapetansku traku od samog početka turnira. Ne da se Alves nakon ozljede ligamenata i ide prema svom 44. trofeju u karijeri. Najtrofejniji nogometaš u povijesti nastavlja svoj put prema novom pokalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Brazil v Argentina

S druge strane stoji mu osebujni Paolo Guerrero (35). Legenda HSV-a, a danas igrač brazilskog Internacionala. Prvi nastup u reprezentaciji bio mu je još 2004. godine u porazu Perua protiv Bolivije (1-0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prvi je put kapetansku traku nosio 2012. u porazu protiv Urugvaja (4-2), također u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Od 2016. i pobjede protiv Haitija (1-0) u kojoj je kao kapetan predvodio Petu, više ne skida traku s ruke.

Njega je obilježio i život izvan nogometnog terena. a 2017. optužen je za korištenje kokaina.

Nikad u životu nisam uzeo drogu. U Peruu je čaj od koke vrlo popularan te se može popiti svugdje pa tako i u hotelu gdje smo odsjedali. Šalice i čaj bile su svima na dohvat ruke i tako je vjerojatno moja šalica kontaminirana čajem od koke. Ja sam pio crni čaj s limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav oblik kokaina - rekao je svojevremeno Guerrero, koji je na kraju ipak nastupio na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Chile v Peru

Do smanjenja kazne došlo je predočenjem nikad dosad viđenih dokaza. Odvjetnici napadača dokazali su, pomoću mumija starih 500 godina, da se u ljudskom tijelu ostaci konzumacije kokaina mogu prepoznati čak i stoljećima kasnije, a poznato je da je Guerrero već ranije kažnjavan zbog nedoličnog ponašanja pa je taj kokain u njegovom tijelu navodno "starijeg datuma". A kazna je potpuno ukinuta nakon uključenja i molbi ostalih nogometaša.

Bilo kako bilo, i jedan i drugi su legende svojih momčadi i večeras nas očekuje jedna dobra utakmica. Brazil je veliki favorit, ali borbenu Peruanci već su nekoliko puta pokazali na što su spremni. No, u prvoj utakmici u skupini Brazil je 'petardirao' Peru (5-0)...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka