Sport

Komentari 2

Emery je odbio bogate šeike iz Newcastlea: Nemaju strategiju

Emery je odbio bogate šeike iz Newcastlea: Nemaju strategiju

U svibnju je osvojio Europsku ligu pobijedivši Manchester United na penale, a sada je prvi izbor za poziciju menadžera Newcastle Uniteda, ali čini se da Unai Emery neće tako lako iz Villarreala

Španjolski nogometni stručnjak Guillem Balague (53) izvještava kako će Unai Emery (50) odbiti ponudu novih vlasnika Newcastlea i umjesto toga ostati u Villarrealu. Kao razlog ističe nejasnu viziju novih vlasnika kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, Balague kaže da su oni koji savjetuju Emeryja nesigurni u klupsku strategiju, uz priče iz Engleske da je uži izbor bio na Emeryju i Eddieju Howeu (43), bivšem menadžeru Bournemoutha, dva čovjeka čiji je pristup i količina iskustva znatno različita.

"A onda je došlo do nedostatka jasne vizije kluba. Ako ga želite, prilazite li mu toliko ishitreno, bez službene ponude i s potvrdom s  engleske strane da je sve praktički gotovo? Ne vidim da će se ovaj potez dogoditi ove sezone. Možda sljedeće godine kada struktura kluba bude jasnija", tvrdi Balague.

Nakon što su Newcastle preuzeli novi vlasnici s 305 milijuna funti, što ga je učinilo jednim od najskupljih klubova u svijetu nogometa, Emery je bio zainteresiran. Vlasnici Villarreala i klupski igrači pokušali su ga uvjeriti da ostane, a obitelj mu je također rekla da nije vrijeme da se preseli na St. James' Park.

- Fernando, ostajem - rekao je Unai predsjedniku Fernandu Roigu Neguerolesu jutro nakon utakmice, dok se vraćao kući u Valenciju.

Odmah nakon utakmice protiv Young Boysa govorio je nešto drugačije.

- Pokazali su interes za mene, ali nema ponude. Da je i stigla, morala bi prvo ići u klub. Koncentriran sam i ne mogu reći da odlazim. Nisam rekao "ne" kad su pokazali interes, razgovarat ću s vodstvom kluba - rekao je.

Vlasnici Newcastlea, bogati investicijski fond iz Saudijske Arabije koji drže šeici, također su pokušali dovesti Antonija Contea (52), koji se u međuvremenu odlučio za Tottenham, Xavija (41) i bivšega njemačkog menadžera Joachima Löwa (61), no svi su ih odbili.

Nova uprava tako nastavlja potragu za menadžerom Newcastlea treći tjedan, budući da se bivši menadžer Steve Bruce (60) sporazumno povukao s tog mjesta 20. listopada. Privremeno je na tom mjestu Graeme Jones (51) koji je preuzeo vodstvo momčadi u posljednja dva meča, protiv Crystal Palacea i Chelsea.

Najčitaniji članci