Sport

Komentari 33

Englezi ponudili trojici igrača da tuže rasiste: Imaju svoj razlog...

Englezi ponudili trojici igrača da tuže rasiste: Imaju svoj razlog...

Engleska krovna nogometna organizacija ponudila je Bukayu Saki, Jadonu Sanchu i Marcusu Rashfordu da podignu optužnicu protiv rasista koji su ih vrijeđali zbog bojazni da ostanu bez kandidature za SP 2030.

Manji dio samozvanih engleskih navijača brutalno je izvrijeđao trojicu reprezentativaca koji su u finalu protiv Italije promašili penale. 

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači

Na društvenim mrežama pojavile su se gnjusne rasističke poruke upućene Bukayu Saki, Jadonu Sanchu i Marcusu Rashfordu, a mladom napadaču Manchester Uniteda huligani su uništili mural u rodnom mu Withingtonu.

Engleski nogometni savez ponudio je spomenutoj trojici da podignu optužnicu protiv osobe koja stoji iza online računa s kojeg ih se vrijeđalo na rasnoj osnovi. 

Prema pisanjima Sportsmaila, savez smatra da bi ih neprimjereno ponašanje nekolicine njihovih navijača moglo okaljati zbog čega mogu ostati bez kandidature za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2030. godine. 

Savez je upravo zbog navedenog odlučio naveliko raspraviti slučajeve rasističkih napada engleske reprezentativce s kojima će pojedinačno razgovarati kako bi razmotrili sljedeće korake. 

Saka, Sancho i Rashford još uvijek nisu donijeli konačnu odluku, ali iz Saveza su poručili da će ih podržati neovisno o tome što će napraviti. 

Najčitaniji članci