Sport

Komentari 46

Erceg: Lako je treneru Hajduka pripremiti igrače za Rujevicu. Treba im reći samo jednu stvar

Erceg: Lako je treneru Hajduka pripremiti igrače za Rujevicu. Treba im reći samo jednu stvar

Tomislav Erceg uspješno je igrao za Hajduk i Rijeku, a igrao je i važnu ulogu u završnici sezone 2004/05, kada je u dresu Rijeke u finalu Kupa zabio gol svom Hajduku

Hajduk je jedini klub od četiri vodeća koji može osvojiti duplu krunu i to je samo po sebi veliki uspjeh, kaže Tomislav Erceg (50) uoči ogleda njegove dvije bivše momčadi.

Na Poljudu je započeo igrati i napravio zavisnu karijeru, ali je uspješno igrao i u Rijeci, štoviše, u dresu Rijeke zabio je gol svom Hajduku u finalu Kupa.

- Bilo bi mi draže da sam ga zabio u dresu Hajduka, ali tko se toga više i sjeća. Bila su to druga vremena, nije mi to tada nitko posebno zamjerio - kaže nam Erceg.  

Rijeka i Hajduk sastaju se u nedjelju u vrlo važnom prvenstvenom ogledu, a potom nakon 20-ak dana i u finalu Kupa.

- Hajduk ne zna za poraz na gostovanjima više od šest mjeseci, slavili su u tri zadnja ogleda na Rujevici, ali po meni je ta utakmica ipak potpuno otvorena, baš kao i ona koja će se igrati u finalu kupa na Poljudu. Za Rijeku utakmica u nedjelju nema toliko veliku rezultatsku važnost kao za Hajduk, ali daleko od toga da neće igrati maksimalno, na pobjedu. Kako god okrenuli, onaj tko pobijedi u nedjelju ipak će imati psihološku prednost u finalu kupa. Poraženi će imati 20-ak dana za razmišljanje, da vide gdje su pogriješili i što moraju promijeniti.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas kazao je kako je utakmica na Rujevici jedna od najlakših za pripremu.

- U pravu je, utakmica je teška za odigrati, ali je i lagana za pripremu. Treneru je dovoljno reći igračima da izađu i guštaju u nogometu i neka pokažu što znaju. Dodatni motiv im nije potreban. U ovakvim utakmicama nema velike pripreme, momčadi se poznaju, sve je otvoreno. Po meni će presuditi iskustvo, s jedne strane Kalinić i Livaja, s druge Drmić... Ima još pravih igrača s obje strane i nadam se da ćemo svi koji ćemo gledati guštati u dobrom nogometu - zaključuje Erceg.

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR NAPRAVILI DERNEK