Obavijesti

Sport

Komentari 96

I Kramarić dvostruki strijelac: Već je na sedam golova u HNL

I Kramarić dvostruki strijelac: Već je na sedam golova u HNL
3

Split i Rijeka igrali su derbi klubova iz posljednjeg pretkola Europske lige. Na terenu je postojala samo jedna momčad, Rijeka je lako pobijedila na Parku mladeži s 3-0

VIDEO

Andreju Kramariću leže splitski klubovi. Nakon što je Hajduku zabio hat-trick u Rijeci, RNK Splitu je zabio dvaput u drugom poluvremenu, a u prvenstvu je već u četiri kola uspio prikupiti sedam golova. Naravno, radi se o najboljem strijelcu prvenstva. 

Uz Kramarića, riječku pobjedu od 3-0 u Splitu obilježio je i Marin Leovac. Očito je nedjelja bila dan za brze golove, pa nakon što je Jean Kouassi zabio u 15. sekundi za Hajduk protiv Lokomotive u prvoj utakmici dana, u drugoj je Marin Leovac bio samo deset sekundi sporiji od Kouassija. Lijevi bek Rijeke prošao je u šesnaesterac, dobio pravovremenu loptu i s lijeve strane lijevom nogom prevario Andriju Vukovića za 0-1. 

Split se nije uspio oporaviti od tog ranog vodstva Rijeke, nego je kroz cijelu utakmicu izgledao prilično uspavano. Jedinu ozbiljniju priliku u prvom poluvremenu imao je Vidović u 35. minuti, ali njegov udarac nije bio dovoljno opasan za Vargića i riječki gol. 

Mogli su i gosti zabiti još poneki gol u prvom poluvremenu, no najbolji igrač Splita s početka sezone nije to dopustio. Vuković je obranio udarce Kvržića u 24. i Samardžića u 45. minuti, čime se barem djelomično iskupio za primljeni gol već u prvoj minuti.

No nije ni to pomoglo domaćima jer je Vuković u nastavku još dvaput izgubio izravne duele s brojem 91. Prvo je u 55. minuti Krstanović izašao na desnu stranu i centrirao, a nakon što je lopta promijenila smjer poslije splitskog bloka, došla je idealno na lijevu stranu, gdje je sam ostao Kramarić. Vuković je istrčao, nije pomoglo, napadač je zabio lijevom za 0-2. 

U 64. minuti Split je trebao prepoloviti svoj zaostatak. Mate Bilić našao se u situaciji jedan na jedan protiv Vargića, koji je pročitao njegov dribling, pa i obranio udarac i zadržao domaće na nuli.

Mnogo bolju situaciju, a i mnogo bolje rješenje imao je Kramarić u 73. minuti na drugoj strani. Izbjegao je zaleđe, ponovno ostao u dvoboju s Vukovićem i elegantno ga prebacio za svoj drugi i Rijekin treći gol na utakmici. 

Do kraja je Vargić zaustavio i Sokola Cikalleshija iz slobodnog udarca, a igrači Matjaža Keka bez stresa priveli susret kraju. Kramarić je izašao u 75. minuti uz pljesak tisuću i pol gledatelja na stadionu Splita. 

Rijeka je zadržala korak s Dinamom i također ima maksimalni učinak iz prva četiri kola - četiri pobjede i 12 bodova, uz gol-razliku 11-3. Split je ostao na pet bodova i prepustio Hajduku treću poziciju na ljestvici Prve HNL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu