Sport

Komentari 10

Evo gdje gledati prvu utakmicu 'kauboja' u drugom krugu Eura

Evo gdje gledati prvu utakmicu 'kauboja' u drugom krugu Eura

Hrvatski rukometaši glatko su prošli skupinu i u drugi krug prenijeli velika dva boda, a sad tek slijede 'prave stvari'. Protiv domaćina Austrije kreću u nastavak Eura, ali pitanje je tko će imati domaćinsku atmosferu

Ispala je Danska, ispala je Francuska - pa izgleda da su svi naši 'problemi' izvan drugog kruga? Da, izgleda da se 'kaubojima' otvorio ždrijeb te da hrvatski rukometaši imaju dobru priliku za nešto više na ovom Euru, no, o tom - potom. Sad tek slijedi drugi krug, slijede 'prave stvari' i Hrvatska sad mora pokazati pravo lice.

Nakon pobjeda protiv Crne Gore (27-21), Bjelorusije (31-23) i Srbije (24-21) Hrvatskoj sad slijede ogledi s Austrijom, Njemačkom, Češkom i Španjolskom. A prvo - Austrija! Domaćin će u Wiener Stadthalleu sigurno imati podršku navijača, ali pitanje je hoće li oni uspjeti nadglasati mnoge hrvatske navijače koji će se zaputiti u Beč. 

Nakon što su se 'kauboji' prošle godine opekli protiv Brazila (29-26), ovaj će put izabranici Line Červara vjerojatno biti mnogo oprezniji jer su sve momčadi zasluženo u drugom krugu. Austrije je domaćin natjecanja - naša se skupina drugog kruga igra u Beču. Na krilima odličnog bombardera Bilyka (23) koji uz pomoć Webera (34) i Božovića (34) nemilo 'buši' protivničke mreže. 

Austrijanci će pokušati zagorčati život, barem na papiru i po tradiciji, jačim reprezentacijama. No, u drugi krug su prenijeli dva boda i imaju se pravo nadati iskoraku. U skupini su bili bolji od Češke (32-29), Ukrajine (34-30) i Sjeverne Makedonije (32-28) te je jasno da će ovo biti sve samo ne lagana utakmica. No, znaju i oni s kim igraju, a njihov je izbornik Pajović rekao da su 'kauboji' jedni od favorita za zlato.

Bilo kako bilo, prava borba tek slijedi. Kao i dosad utakmicu možete pratiti na programu RTL televizije. Utakmica počinje u 18 sati i 15 minuta, a emisija prije utakmice u 17 sai  i 15 minuta.

Najčitaniji članci