Sport

Komentari 2

Evo koliko HNS može spremiti u blagajnu od Lige nacija

Evo koliko HNS može spremiti u blagajnu od Lige nacija

Imali smo na Svjetskom prvenstvu ponovo priliku vidjeti koliko je Hrvatska jaka. Čeka nas težak suparnik, kvalitetan, i neće biti lako igrati s njim, rekao je nizozemski izbornik Ronald Koeman o Hrvatskoj

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju 14. lipnja od 20 sati i 45 minuta na De Kuipu očekuje polufinale Lige nacija u Rotterdamu protiv domaćina Nizozemske. Nakon bronce na Svjetskom prvenstvu u Kataru je blagajna Hrvatskog nogometnog saveza već bogatija za 26 milijuna eura, a dodatna svota sad stiže i od Lige nacija.

Osvajač spomenutog natjecanja osvojit će deset i pol milijuna eura, drugoplasirana devet, treća reprezentacija ovogodišnjeg izdanja Lige Nacija spremit će dobit će osam, a četvrta sedam milijuna eura. Kako je već ranije 2.25 milijuna eura ranije osigurao, tako bi HNS mogao najviše dobiti 12.75 milijuna eura.

UEFA Nations League Semi Final Draw

Prije nego što je 'spojio' Hrvatsku i Nizozemsku je Wesley Sneijder istaknuo da misli kako bi 'vatreni' mogli osvojiti Ligu nacija, a onda je pozirao s nizozemskim izbornikom Ronaldom Koemanom ispred trofeja.

- Imali smo na Svjetskom prvenstvu ponovo priliku vidjeti koliko je Hrvatska jaka. Čeka nas težak suparnik, kvalitetan, i neće biti lako igrati s njim. Hrvatska je iskusna i posljednjih godina na velikim turnirima igra izvrsno.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Finale se igra 18. lipnja u Rotterdamu, a utakmica za treće mjesto istog dana u ranijem terminu u Enschedeu.

Najčitaniji članci