Obavijesti

Sport

Komentari 48

Evo što se sve mijenja u HNL-u od iduće sezone: Stižu bolji dani

Evo što se sve mijenja u HNL-u od iduće sezone: Stižu bolji dani

Završila je najzanimljivija sezona u povijesti HNL-a, a budućnost našim klubovima donosi bolje dane. Prije svega, tu je unosni ugovor o televizijskim pravima

VIDEO

Zaključena je još jedna prvenstvena sezona u domaćem nogometu, a tu - sve po starom. Dinamo je još jedanput obranio naslov prvaka Hrvatske te svima pokazao kako je i dalje najbolja momčad Lijepe Naše. No Zagrepčani u svojim najbližim pratiteljima (Hajduku, Osijeku i Rijeci) imaju sve ozbiljnije rivale, u Maksimiru više "ne spavaju mirno". Niti bi trebali...

POGLEDAJTE VIDEO: Polugoli dinamovci slave titulu

Pokretanje videa...

Euforija u Šibeniku: Dinamovi igrači skidali se do gaća u slavlju novog naslova prvaka VIDEO

Hajduk je ove sezone napravio velik iskorak, najveći u proteklih 17 godina, otkad su posljednji put bili prvaci. Lukša Jakobušić na Poljudu stvara ozbiljnu momčad, u Hajduk konačno dolaze igrači s kvalitetnim nogometnim CV-om, pojedinci koji mogu Splićane podignuti na još višu razinu.

Osijek pod Nenadom Bjelicom vidno napreduje, a u novoj sezoni jedinog slavonskog prvoligaša gledat ćemo, prije ili kasnije, na novom stadionu - Pampasu. I to će Osječanima dati dodatni vjetar u leđa, pokazati drugim hrvatskim klubovima kako bi ulaganje u infrastrukturu svima trebalo biti prioritet.

Rijeka je uvijek "tu negdje", uvijek u samom vrhu prvenstvene ljestvice, redovito u završnici Hrvatskog nogometnoga kupa. I da, Rijeka godinama drži konstantu, baš nikome nije jednostavno igrati na Rujevici.

HNS zove na sastanak Dinamo, Hajduk i policiju: Treba smiriti tenzije, nasilje oštro osuđujemo
HNS zove na sastanak Dinamo, Hajduk i policiju: Treba smiriti tenzije, nasilje oštro osuđujemo
Infografika: Statistika Prve HNL u sezoni 2021./2022.

A nova prvenstvena sezona, sasvim je jasno, bit će još i zanimljivija. To nam garantira i novi sponzorski ugovor o TV pravima za HNL. Svaki prvoligaš dogodine će dobiti 3,5 milijuna kuna, a ostatak "bogatoga kolača" podijelit će se sukladno stanju na prvenstvenoj ljestvici. Prvak države tako će uz fiksnih 3,5 dobiti još 9,28 milijuna kuna, a posljednjeplasirana momčad lige dobila bi ukupno 9,36 milijuna kuna. Sasvim dovoljno...

No cijela priča ide mnogo dalje. HNL će se tako u bliskoj budućnosti strašno podignuti i financijski, ali i marketinški. Napravit će se nova internetska stranica HNL-a, puno više raditi na društvenim mrežama, HNL bi trebao dobiti i službenu loptu s kojom će se igrati sve utakmice na našim prvoligaškim terenima.

Umjesto Prve lige, od jeseni će se najviši razred zvati Elitna uz dodatak sponzora, Druga HNL postat će Prva liga, a jedinstvena Treća HNL postat će Druga liga. Jednu utakmicu po kolu emitirat će HTV, ostale će ići na kanalima MaxSport na MAXtv-u, EVOtv-u i Iskonu.

Hajdukov Rambo: Kako sam srušio Rijeku u finalu Kupa '87.
Hajdukov Rambo: Kako sam srušio Rijeku u finalu Kupa '87.

U svakom slučaju, pred HNL-om je lijepa budućnost i sve manje financijskih problema. I to sad svi moramo iskoristiti. Klubovi sad imaju priliku postati još stabilniji, dovesti kvalitetnije igrače, pojačati rad u svojim omladinskim pogonima, pa na kraju i ozbiljnije transferirati svoje igrače prema inozemnom tržištu.

Da, ova sezona HNL-a bila je fenomenalna, na tribine je vratila navijače, no ljubitelji nogometa ne moraju brinuti za budućnost. Hrvatski klupski nogomet i dalje će biti - “bombončić”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju