Obavijesti

Sport

Komentari 31

Fantastični Luka: Neka pričaju što hoće, mi znamo što radimo!

Fantastični Luka: Neka pričaju što hoće, mi znamo što radimo!
1

Mi smo od prvog dana bili mislima u ovoj utakmici, a nakon ovakve fanatične borbenosti i pobjede sada nam je pao teret i bit će puno lakše, rekao je Luka Stepančić nakon 31-27 pobjede protiv Islanda

VIDEO

Hrvatska je u svojoj prvoj utakmici Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj svladala Island 31-27, a igrač utakmice u minhenskoj Areni u kojoj je bilo šest tisuća Hrvata bio je Luka Stepančić koji je zabio osam golova.

Kauboji na krilima Stepančića i Šege slomili Island u drami!
Kauboji na krilima Stepančića i Šege slomili Island u drami!

Bilo je nekakvih sumnji o tome kakav će nam biti šut izvana, pogotovo na desnom vanjskom gdje smo malo 'tanki', ali Luka Stepančić je pokazao da se nemamo zašto brinuti.

- Pa dobro neka svi pričaju i govore što hoće, mi znamo što radimo i svatko zna svoju ulogu. Moje je da šutiram izvana i danas je išlo, taman sam uhvatio formu za početak. Mi smo od prvog dana bili mislima u ovoj utakmici, a nakon ovakve fanatične borbenosti i pobjede sada nam je pao teret i bit će puno lakše - rekao je Stepančić za RTL televiziju nakon pobjede.

München u kockicama: Kauboje bodri čak šest tisuća navijača!
München u kockicama: Kauboje bodri čak šest tisuća navijača!

Trpao je Islanđanima, nikako ga islandski golmani nisu mogli pročitati.

- Najbitnije je to što smo sami sebi dokazali, imali smo dvije situacije iz koje smo zadržali hladnu glavu i došli do jako, jako vrijedne pobjede - započeo je najbolji igrač utakmice, kojemu je nagradu uručio Niko Kovač.

Kovač dao nagradu Stepančiću, Luka će donirati opremu djeci
Kovač dao nagradu Stepančiću, Luka će donirati opremu djeci

- Ono što sam rekao prije, svatko ima svoju ulogu i svatko je odradio svoje. Dozvoljavali smo im dosta lakih šuteva, ali pokretljivošću i agresivnošću smo ih stizali, a Marin nam je puno pomogao na golu - rekao je Stepančić, koji je pohvalio publiku.

- Podizali smo atmosferu, zašto ne? Oni su bili ti koji su osigurali sve u bitnim trenutcima kada smo gubili jedan ili dva razlike, znali smo da će biti ljudi, ali ovo... Ja bih im se zahvalio u ime cijele momčadi i nadam se da će i dalje biti navijača u Münchenu. Znali smo da će biti teška utakmica, ali mislim da smo odigrali dobro, atraktivna utakmica puna preokreta, bitno da smo ušli s pobjedama u prvenstvo - dodao je hrvatski junak pobjede protiv Islanda.

Jedan od heroja pobjede bio je i Marin Šego, koji je imao 12 obrana u današnjem trijumfu:

- Nećemo tako reći, svi smo zaslužni za ovu pobjedu. Prva utakmica je uvijek nezgodna na ovakvom turniru, posebno kad se igra protiv momčadi kao što je Island. Jako su brzi i pokretljivi u napadu, imaju te šuteve kroz kukove obrane, maltene ne koriste skok šut. To je teško braniti, posebno našim igračima koji su nešto veće konstrukcije. Bila je odlična utakmica, rezultat se okretao nekoliko puta, ali mislim da smo mi zasluženo slavili. Atmosfera je bila kao u Hrvatskoj - rekao je 33-godišnji golman.

Domagoj Duvnjak pak misli da moramo bolje!

- Mi možemo i jednostavno moramo bolje. Obrambeno nismo bili gusti, nismo bili na nivou i Islanđani su nas razvukli. Imamo sad Japan, ne podcjenjujemo ih ali to moramo dobiti. Odmah dan nakon Makedonija, ništa, nastavljamo dalje.

S njim se slaže i Zlatko Horvat:

- U drugo poluvrijeme smo također ušli dobro i činilo se da ćemo ih slomiti, ali na kraju smo opet imali neku crnu rupu, što se nama ne smije događati. Bolje da se sada to desilo i moramo biti na to spremni u sljedećim utakmicama.

REZULTATI

SKUPINA A (Berlin):

  • Srbija - Rusija 30-30
  • Brazil - Francuska 22-24
  • Igrano u četvrtak:
  • Njemačka - Južna Koreja 30-19

SKUPINA B (München):

  • Japan - Makedonija 29-38
  • HRVATSKA - Island 31-27
  • Bahrein - Španjolska 23-33

SKUPINA C (Herning):

  • Saudijska Arabija - Austrija 22-29
  • Tunis - Norveška 24-34
  • Igrano u četvrtak:
  • Danska - Čile 39-16

SKUPINA D (Kopenhagen):

  • Angola - Katar 24-23
  • Argentina - Mađarska 25-25
  • Egipat - Švedska 24-27
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba