Obavijesti

Sport

Komentari 2

Feyenoord baca 'pilu naopako', a Gvardiol ne može igrati cijelu

Feyenoord baca 'pilu naopako', a Gvardiol ne može igrati cijelu

Željko Petrović mi je odličan prijatelj, ali nismo se čuli prije ove utakmice. A lijevi bek Feyenoorda je odličan, može biti i krilo i "desetka", rekao je Zoran Mamić dan prije starta grupne faze EL

VIDEO

Dinamo u četvrtak od 21 sat otvara grupnu fazu Europske lige protiv Feyenoorda na Maksimiru, a trener Zoran Mamić i napadač Mario Gavranović pojavili su se pred novinarima uoči posljednjeg treninga.

- Veselimo se početku natjecanja grupne faze, s nestrpljenjem dočekujemo utakmicu, u dobrom raspoloženju. Sretni smo što smo svi negativni na testu i spremni za utakmicu. Želimo odigrati dobru, kvalitetnu utakmicu i razveseliti navijače - rekao je Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo uoči Feyenoorda

Pokretanje videa...

Dinamo uoči Feyenoorda 05:15

Feyenoord je bio treća momčad nizozemske lige.

- Radi se o klubu bogate i velike tradicije, ali i dobroj momčadi koja je u vrhu nizozemskog nogometa, prepuna dobrih igrača. Imaju i individualnu i momčadsku kvalitetu, ofenzivno su dobri, kapetan Berghuis je mozak momčadi. Imaju izvrsne bekove, pogotovo lijevi, koji je i krilo i desetka i playmaker, nevjerojatnu energiju ima. Sve su izjave s njihove strane bile pila naopako, njih ne zanima ništa osim pobjede. O treneru Dicku Advocaatu ne treba puno govoriti i jasno je da on samo želi pobijediti. Nisu imali potrebu nikoga dovoditi sad, ali su dovodili igrače za novac koji si Dinamo ne može priuštiti, po pet, šest, sedam milijuna. Ali uvjereni smo da možemo protiv njih i osvojiti tri boda - rekao je Mamić.

- Iznenađenja u sastavu? Nećemo izmišljati nešto što ne postoji, imamo to što imamo. Želimo pobijediti, to nam je cilj i siguran sam da će igrači koji budu na terenu doći do toga - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Javljanje uživo s posljednjeg treninga

- Trojica u zadnjoj liniji? Joško Gvardiol odigrao je veliki broj utakmica od početka sezone, igrao je i cijele utakmice za reprezentaciju i nije u situaciji zbog mladosti da igra sve utakmice cijele. Trener je taj koji na kraju odlučuje je li nešto napravio dobro ili nije.

- Remi Feyenoorda u zadnjem kolu? Sutra je novi dan, nova utakmica i novi zahjevi i taj rezultat koji je bio negativan po njih neće utjecati na ovo, igrači tako ne razmišljaju.

Dinamo uložio šest puta manje nego što je zaradio, a najviše troši na igrače - Lokomotive...
Dinamo uložio šest puta manje nego što je zaradio, a najviše troši na igrače - Lokomotive...

S druge će strane, osim Advocaata, biti njegov pomoćnik Željko Petrović, koji je nedavno bio trener Intera, a nekad Mamićev suigrač u Dinamu.

- Nisam zvao Petrovića prije ove utakmice. On mi je odličan prijatelj, poznamo se 30 godina kad je on igrao u Dinamu, početkom 1990-ih, ali sad nismo pričali. Ali ne sumnjam da će prenijeti Advocaatu sve što zna o Dinamu. Odličan je trener i osoba, ima nevjerojatnu energiju i zadovoljstvo je što će biti sutra tu.

Mario Gavranović u odličnoj je formi ove sezone, u zadnjem je kolu Gorici zabio hat-trick, prije toga dva za švicarsku reprezentaciju u tjedan dana.

- I sa strane igrača sretni smo što počinje nova europska sezona, želimo napraviti dobre rezultate i početi dobro pred našom publikom, ostvariti pozitivan rezultat - rekao je Gavro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov