Sport

Komentari 1

Finale Lige prvaka u futsalu iz Minska premješteno u Zagreb

Finale Lige prvaka u futsalu iz Minska premješteno u Zagreb

Odlukom Izvršnog odbora Uefe, finale Lige prvaka u futsalu je zbog vladinih ograničenja usred pandemije korona virusa premješteno iz Bjelorusije u Hrvatsku, točnije u Zagreb

Izvršni odbor Uefe odlučio je otkazati europska prvenstva do 19 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji zbog pandemije korona virusa i njezinih učinaka na organizaciju natjecanja. 

U donošenju ove odluke, izvršni odbor Uefe uzeo je u obzir vladina ograničenja zbog kojih bi momčadi teško putovale. 

Konzultirane su i ostale članice Uefe te su odluku podržale. Nažalost, natjecanja mladih se teško održavaju, ali je zbog trenutnih okolnosti, zdravlje i sigurnost sportaša prioritet. 

Izvršni odbor Uefe svjestan je epidemiološke situacije u Bjelorusiji te bi zbog trenutnih ograničenja u zemlji, neki igrači i službene osobe bili spriječeni sudjelovati u finalu Lige prvaka u futsalu. 

Nakon savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, odbor je odlučio potražiti alternativno mjesto održavanja turnira. 

Hrvatski nogometni savez izjasnio se da može preuzeti finale, te je Izvršni odbor Uefe imenovao Zagreb za domaćina turnira koji je prvobitno bio zakazan u Minsku od 28. travnja do 3. svibnja.

Izvršni odbor Uefe odobrio je pokusni period za uvođenje pravila o zamjeni igrača u slučaju potresa mozga za Europsko prvenstvo do 21 godine. 

Svaka momčad može iskoristiti jednu zamjenu, neovisno o broju već učinjenih zamjena prema IFAB - ovom Protokolu A, s time da u igru ne može biti vraćen prethodno zamijenjen igrač.

Najčitaniji članci