Sport

Komentari 1

Gdje je Peng Shuai? Kineski novinar tvrdi da je kod kuće!

Gdje je Peng Shuai? Kineski novinar tvrdi da je kod kuće!

Peng nema u javnosti od kada je optužila 2. studenog za seksualno zlostavljanje Zanga Gaolija, bivšeg kineskog premijera i člana stalnog odbora politbiroa Komunističke partije Kine

Teniska zvijezda Peng Shuai na sigurnom je u svom domu i dobro je te će se uskoro "pojaviti u javnosti" kako bi otklonila zabrinutosti o tome je li dobro, kazao je glavni urednik kineskog državnog medija u subotu.

Tenisačice Peng (35) nema u javnosti od kada je optužila 2. studenog za seksualno zlostavljanje Zanga Gaolija, bivšeg kineskog premijera i člana stalnog odbora politbiroa Komunističke partije Kine.

Hu XIjin, glavni urednik državnog tabloida na engleskom Global Timesa, kazao je da pobjednica na dva Grand slam turnira u parovima Pang "nije htjela biti uznemiravana".

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - First Round

Tri navodno nove fotografije Peng objavljene su na kineskoj aplikaciji za dopisivanje WeChat, uz poruku: "Ugodan vikend".

Na tim fotografijama Peng sjedi u sobi okružena plišanim igračkama, podiže svoju sivu mačku i drži plišanu pandu. Na svakoj od tih fotografija, čija autentičnost nije neovisno verificirana, Peng izgleda dobro i zadovoljno, navodi njemačka novinska agencija dpa.

- Potvrđujem putem svojih izvora danas da te fotografije uistinu predstavljaju trenutno stanje Peng Shuai - napisao je Hu na Twitteru.

- Posljednjih nekoliko dana bila je svojom voljom u svom domu i nije htjela biti uznemiravana. Uskoro će se pojaviti u javnosti i sudjelovati u nekim aktivnostima - dodao je.

REUTERS/PIXSELL

Mnogi iz svijeta tenisa i izvan njega izrazili su posljednjih dana zabrinutost za sigurnost Peng, kao i sumnju u autentičnost njenih nedavnih poruka poslanih putem maila i objavljenih na Weibou.

Predsjednik SAD-a Joe Biden pozvao je u petak Kinu da pruži "neovisan i provjerljiv dokaz o tome gdje se nalazi te da je sigurna".

Teniske zvijezde Serena Williams i Naomi Osaka također su izrazile zabrinutost za Peng, dok je najbolji svjetski tenisač Novak Đoković podržao najavu Ženske teniske asocijacije (WTA) o mogućem otkazivanju turnira u Kini zbog navedenog slučaja.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe na svojoj je naslovnici u subotu objavio poruku: "Gdje je Peng Shuai?", dok zabrinutost za njezinu dobrobit u svijetu nastavlja rasti.

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - First Round

POGLEDAJTE KAKO SE ZA FINALE ARMAGEDONA PRIPREMAJU DENIS JURAKIĆ I MATEO BOLFAN: 

Najčitaniji članci