Obavijesti

Sport

Komentari 33

Vučkićev fantastični slobodnjak, Rijeka uvjerljiva protiv Kranjaca

Vučkićev fantastični slobodnjak, Rijeka uvjerljiva protiv Kranjaca
6

Dok se na Rujevici snimalo Alena Halilovića za video najave novog velikog pojačanja, 'bijeli' su u Kranjskoj Gori lako riješili Triglav s pet komada (Bušnja, Frigan, Lepinjica, Dujmović, Vučkić)

VIDEO

Danas je s 5-1 pobijeđen slovenski drugoligaš Triglav u Kranjskoj Gori, sutra se igra sa Spartom iz Praga u Villachu, u subotu je generalka s Koprom na Rujevici pa... Šibenik i Djurgardens na startu HNL i europske sezone. To je sljedećih pet postaja riječkog nogometnog srpanjskog puta.

POGLEDAJTE SNIMKU Rijeka - Triglav Kranj

Dragan Tadić, Fausto Budicin i Radomir Đalović, dakle, imaju dvije utakmice u dva dana tj. tri testa u pet dana pa su, razumljivo, odlučili rasporediti minutažu među igračima koji su do srijede na pripremama u Kranjskoj Gori.

Stručni stožer tako je danas odmarao LabrovićaVrančića, Selahija, Jurišića i Vukčevića koji će dobiti veću minutažu sutra protiv Čeha u Austriji.

Dragan Tadić i Fausto Budicin novi su trenerski tandem HNK Rijeka

Niko Galešić pauzira zbog potresa mozga, a Andres Solano je ozlijeđen i pitanje je kad će opet konkurirati za nastup tako da je Rijeka opet na jednom desnom braniču, 20-godišnjem Filipu Brautu koji danas počinje na stoperu. I Rus Merkulov je u rubrici 'ozlijeđeni' sa jako upitnim terminom povratka na travnjak.

U kadru je bio i Dorian Čevis, 21-godišnje 'krilo' koje je u Kranjsku Goru došlo na probu iz druge momčadi njemačkog Augsburga.

Rijeka - Triglav Kranj 5-1

Strijelci: 1-0 Denis Bušnja (7'), 2-0 Matija Frigan (31'), 3-0 Filip Dujmović (35'), 4-0 Ivan Lepinjica (49'), 4-1 Žan Bunič (53'), 5-1 Haris Vučkić (69').

Rijeka: Zlomislić - Braut, Lepinjica, Smolčić - Bušnja, Alvarez, Stanić, Karrica - Liber, Dujmović - Frigan (klupa: Nwolokor, Mitrović, Pavlović, Krešić, Hodža, Ampem. Bristrić, Obregon, Vučkić, Čevis). Trener: Dragan Tadić.

Kranj: Novakov, Vuković, Brkić, Matevž, Ivetić, Skok Jekovec, Jakupović, Kopač, Čeh, Čadež, Petrović (klupa: Mrežar, Šalja, Gašperin, Zupan, Švajger, Kim, Kesič, Bunič, Pokorn, Matić). Trener: Safet Hadžić.

Rijeka se lako obračunala s drugoligašem iz Kranja. U uvodnim su minutama prijetili i jedni i drugi, a prvih sat vremena igralo se po žestokoj kiši i vjetru.

'Bijeli' su poveli preko Bušnje koji je u 7' lagano u donji desni kut kranjske mreže poslao jedan prizemni ubačaj s lijeve strane. Na 2-0 povisio je mladi golgeter Matija Frigan na asistenciju Karrice (31'), a za 3-0 zabio Filip Dujmović odličnom solo-akcijom i realizacijom s lijeve strane u suprotni kut.

S 3-0 se otišlo na odmor, već nakon četiri minute Lepinjica povećava na 4-0, u 53' Triglav smanjuje na 4-1, a potez utakmice u 69. minuti vuče kapetan i majstor Haris Vučkić.

Slobodnjak s 20 metara malo zdesna i... 'Suhi list' ljevicom u rašlje. U prošloj provjeri s ljubljanskim Bravom svjetski je gol zavukao Karrica, a sad je nogometnu raskoš demonstrirao vođa ove generacije, Haris Vučkić.

Nakon fantastičnog gola u Kranjskoj je Gori i zasjalo sunce, a rezultat se do kraja nije mijenjao i Rijeka je došla do treće pobjede ovih priprema (nakon trijumfa nad Brinjem i Radničkim).

Spektakularan HNL transfer: Još jedan bivši 'vatreni' na Rujevici!
Spektakularan HNL transfer: Još jedan bivši 'vatreni' na Rujevici!

Inače, manjak na poziciji desnog braniča pokušat će se (naravno, do dovođenja pojačanja!) uz angažman Brauta premostiti i igranjem s tri stopera pa s Bušnjom na desnom boku (kao danas) te mogućim konkuriranjem Ivana Smolčića na poziciji desnog 'beka' kad se bude igralo s četvoricom u zadnjem redu.

Manju minutažu na obje utakmice danas i sutra dobit će veliko stopersko pojačanje Matej Mitrović koji tek hvata formu, a očekuje se da liječnički pregled uskoro prođe pa i potpis na ugovor s Rijekom stavi - Alen Halilović.

Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!
Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!

Osim toga, pitanje je dana u kojem će se formalizirati pa i službeno objaviti da je otac ljetnog pojačanja na poziciji stopera - Matea Pavlovića, Luka, postao novi šef Omladinske škole HNK Rijeka.

Rijeci još nedostaju desni branič i desni vezni/krilo, možda jedno lijevo 'krilo' i 'devetka', a treba realizirati i pokoji izlazni transfer tako da je još dosta posla za Roberta Palikuču i Antoninija Čulinu u ovom prijelaznom roku koji je, zapravo, tek počeo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja