Obavijesti

Sport

Komentari 62

Golden State u finalu! Srušio je rekord NBA lige star 53 godine

Golden State u finalu! Srušio je rekord NBA lige star 53 godine

Stephen Curry ubacio je 37 koševa, Draymond Green triple douoble (18 koševa, 14 skokova i 11 asistencija), a Warriorsi su s 4-0 isprašili Portland i ušli u finale NBA lige

VIDEO

Damian Lillard dvaput je odlučio playoff seriju koševima u zadnjim sekundama. Ovaj put nije uspio održati Portland na životu. U produžetku četvrtke utakmice finala Zapada Golden State Warriorsi pobijedili su Portland Trail Blazerse 119-117 i s čistih 4-0 ušli u finale. Lillardov šut sa zvukom sirene otišao je daleko od obruča...

Time su Warriorsi srušili 53 godine star rekord NBA lige s petim uzastopnim finalom. Posljednji kome je to uspjelo je Boston iz 50-ih i 60-ih godina.

I to su uspjeli bez Kevina Duranta (istegnuo mišić lista), Andrea Igoudale (također list) i DeMarcusa Cousinsa (ruptira mišića). Stephen Curry ubacio je 37 koševa, Draymond Green ostvario je triple douoble (18 koševa, 14 skokova i 11 asistencija), a Klay Thompson (17 koševa) zaustavio je Lillarda.

- Pet uzastopnih finala nije zabilježeno od Billa Russella i njegovih Celticsa. Jer je to jako teško ostvariti. Zato nemam dovoljno riječi da opišem natjecateljski žar ovih igrača i kulture koju su izgradili igrajući zajedno - sjao je trener Steve Kerr.

Portland je imao 61 posto šuta iz igre, 56 posto za tricu i 25 koševa Meyersa Leonarda, što mu je učinak karijere. Portland je u prvom poluvremenu zabio 69 koševa. I vodio je samo s četiri koša prednosti.

Hrabrili su se Blazersi da mogu postati prva momčad koja je preokrenula 0-3, Lillard je unatoč ozljedi rebra zabio 28 koševa iz 24 šuta. Nije bilo dovoljno.

C.J. McCollum ubacio je 26 koševa iz 22 šuta, a Leonard ih je obojicu zasjenio. Pola minute prije kraja poluvremena Portland je njegovim tricama otišao na 69-57. No, već do odmora Curry je s osam koševa smanjio zaostatak i poluvrijeme završio s 25 koševa.

I u drugom dijelu Portland je pobjegao na više od deset razlike, ali Warriorsi se uvijek vrate. Tako su i s tih -17 u trećoj četvrtini ove utakmice. Tri i pol minute prije kraja Green je zabio za vodstvo 108-106.

- Sve smo to već prošli i pouzdali smo se na to iskustvo. Svi koji su ušli dali su doprinos. Da, mogli smo reći da ćemo završiti posao u petoj utakmici, ali vidjeli smo koliko nam se dug odmor nudi ako završimo seriju u četiri susreta i htjeli smo to iskoristiti - govorio je Kerr.

Dvije minute prije kraja Leonard je zakucao preko samorpoglašenog najboljeg defanzivnog igrača ikad Greena za 111-108, Thompson je tricom izjednačio i u zadnjih 1:48 minuta ni jedna momčad nije zabila koš.

U zadnju minutu produžetka Warriorsi su ušli sa 119-115. Lillard nije uspio spasiti Blazerse...

- Bila je to posebna sezona za nas. A poraz 0-4... pa radije ga doživiš u finalu Zapada nego u prvom krugu. Sve druge momčadi htjele bi biti na našem mjestu - rekao je Lillard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'