Obavijesti

Sport

Komentari 176

Hajduk ponovno dobio Split te ga izbacio iz hrvatskog Kupa!

Hajduk ponovno dobio Split te ga izbacio iz hrvatskog Kupa!
9

Nogometaši Hajduka slavili su 2-1 protiv Splita na Poljudu u osmini finala hrvatskog Kupa. Hajduk je bio puno bolja momčad i zasluženo je prošao među osam najboljih

VIDEO

Hajduk je i treći put slavio protiv gradskog rivala Splita. U srpnju je bilo 1-0 na Poljudu, u nedjelju je Hajduk slavio 1-0 u Parku mladeži da bi "hat-trick" u susretima protiv godinu dana mlađeg brata ostvario 2-1 pobjedom u osmini finala Kupa Hrvatske.

- Sve ste vidjeli na terenu. Hajduk je bio bolji i agresivniji, a  nismo uspjeli parirati. Vrlo brzo nakon postignutog gola primili smo gol za 2-1 i nismo se više uspjeli vratiti - rekao je Ivica Križanac. 

Pred oko 6000 navijača Hajduk je zasluženo prošao u četvrtfinale Kupa. Od prve minute navalili su "bili". Zoran Vulić je u odnosnu na nedjeljni poraz od Hajduka u sastav stavio Ivicu Križanca, Mirka Hrgovića i Tomislava Radotića. No nije to pomoglo Splitu.

Držali su se gosti do 45. minute, a onda je Hajduk poveo 1-0 nakon brojnih prigoda koje je propustio. Strijelac je bio Mijo Caktaš. Lukavo je ubacio Caktaš s lijeve strane iz slobodnog udaraca. Lopta je prevarila dotad odličnog Zagorca i Hajduk je poveo.

No Split je u drugi dio krenuo puno angažiranije. U prvom praktički nisu pucali u okvir gola. Zoran Vulić u 59. minuti u igru je uveo Antu Rebića. Ovaj mu se minutu kasnije odužio golom za 1-1. No dok je Split slavio, Hajduk je opet poveo. Samo četiri minute nakon izjednačenja, mladi Tino-Sven Sušić zabio je za 2-1 nakon kornera. 

Hajduk je do kraja bez većih problema održao svoju prednost i prošao u četvrtfinale Kupa Hrvatske. 

Sušić slavio prvijenac sa sakupljačem lopti

Zabio je za 2-1 i donio Hajduku pobjedu. Mladi Tino-Sven Sušić džoker je Hajdukovog trenera Miše Krstičevića. Posljednju utakmicu za "bile" odigrao je prije tri mjeseca i to upravo protiv Splita. Hajduk je tada na Poljudu slavio 1-0.

- Vuković je izveo korner, ja sam skrenuo loptu i zabio. Dugo me nije bilo, bio sam ozlijeđen, ali mi je trener dao šansu i sretan sam zbog prvijenca u dresu Hajduka, pogotovo u ovako važnoj utakmici. Nadam se da ću i dalje dobivati prilike - rekao je Sušić koji je nakon gola potrčao prema klincima koji skupljaju lopte i zagrlio jednog od njih.

- To je sin od Milana Rapaića, Boris. Njega znam iz vremena dok je njegov otac igrao u Standardu i otad smo dobri prijatelji - rekao je.

Riječ trenera:

Hajduk je bio puno agresivniji i bolji. Ozbiljnoj se momčadi ne smije dogoditi da primi gol odmah nakon izjednačenja. Tužno je da je naš najborbeniji i najbolji igrač bio Ivica Križanac kojem je ovo prva utakmica nakon šest mjeseci. Već sam govorio kako se moji igrači potpuno paraliziraju kad igraju protiv Hajduka, tako je bilo i večeras. Isti je dojam, nismo odigrali baš ništa od onoga što smo dogovorili - rekao je trener Splita Zoran Vulić i dodao:

- Za mene je ovo bio finale prije finala. To sam govorio i igračima prije utakmice. No očito moje riječi nisu dopirale do njihovog mozga. Hajduku želim da osvoji Kup.

- Teško je dva puta pobijediti Split u tri dana. No momci su odigrali maksimalno korektno, vratili su nam se rad, red i odgovornost na čemu smo inzistirali. Sušić je bio džoker, ušao je umjesto ozlijeđenog Vršajevića, a priliku je zaslužio radom na treningu. Hvala mu na golu i zalaganju. Kod nas se poštuje rad na trening i odgovornost, tako se ulazi i izlazi iz momčadi - rekao je Mišo Krstičević i dodao:

- Složio bih se da je ovo bio finale prije finala. Split iza Dinama ima najbolju momčad i ne sumnjam da će Vulić to dobro posložiti u neko vrijeme. Što se tiče nas, u četvrtfinalu bih želio GOŠK - nasmijao se Krstičević.

Kup Hrvatske, osmina finala:

Hajduk - Split 2-1 (Caktaš 45, Sušić 60 / Rebić 64)

Cibalia - Gorica 1-0 (Matoš 54)

GOŠK – Nedelišće 2:0 - produžetak (Kovačić 92, Caput 99)

Cibalia teško mukom protiv drugoligaša Gorice

Dugo se Cibalia mučila protiv drugoligaša Gorice u Vinkovcima. Pobjedu vrijednu prolaska u četvrtfinale Kupa Hrvatske Cibaliji je donio Marin Matoš golom u 54. minuti utakmice iz penala. Utakmica je završila 1-0 za Cibaliju.

Live:

>>> 90' Gotova je utakmica na Poljudu. Hajduk je slavio 2-1 i prošao u četvrtfinale Kupa Hrvatske! 

>>>75' Igra se posljednjih 15 minuta na Poljudu. Hajduk i dalje vodi 2-1. Zasad kontroliraju "bili" utakmicu. Pokušao je Caktaš još jednom, ali nije bio precizan kao kod vodećeg gola koji je zabio. Split je uzvratio preko Vitaića, ali lopta je prošla kraj stative.

>>> 64' Tino-Sven Sušić zabio je za 2-1! Kratko je trajalo veselje Splitovih igrača. Hajduk je ponovno poveo, a strijelac je mladi Sušić kojem je to bio prvijenac. Zabio je Sušić nakon ubačaja iz kornera. Odmah nakon što je zabio gol, Sušić je izašao, a Mišo Krstičević je umjesto njega uveo Maglicu.

>>> 60' Split je izjednačio! Ante Rebić zabio je za 1-1! Samo minutu nakon što je ušao na travnjak umjesto Vojnovića, Rebić je šokirao 6000 navijača na Poljudu golom za 1-1. Kaznio je Split sve Hajdukove promašaje. "Bili" su trebali imati nekoliko golova prednosti, no uspjeli su zabiti samo jedan gol. Sad se Split vratio u igru. 

>>> 46' Počelo je drugo poluvrijeme. Hajduk i Split krenuli su u istim sastavima, no Vulić je ipak malo izmiješao raspored svojih igrača. Poslao je Vojnovića naprijed. Split gubi 1-0 i morat će zabiti gol za produžetke. Hajduk je u prvom dijelu bio puno bolji i zasluženo vodi 1-0 golom Mije Caktaša. Na Poljudu je 6000 navijača.

>>> 45' Mijo Caktaš zabio je za 1-0 u posljednjoj minuti prvog dijela. Caktaš je izveo slobodan udarac s lijeve strane s 30 metara. Bio je to centaršut, ali lopta je na kraju završila u golu. Nezgodno je lopta odskočila ispred golmana Zagorca koji je do tog trenutka branio fantastično. Hajduk je ipak na kraju uspio okruniti puno bolju igru golom. Imao je Hajduk puno više prilika, Split se uglavnom grčevito branio i bilo je pitanje kad će Zagorac morati po loptu u mrežu. Sudac je označio da je prvo poluvrijeme gotovo.

>>> 30' Igra se uglavnom pred golom Splita. Hajduk je puno bolji. Splitovci pokušavaju preko kontri, no zasad im to ne uspijeva. Veliku sreću gosti su imali kod pokušaja Caktaša. Bio je sam Caktaš na osam metara i pucao je glavom, ali nije bio precizan. Spit zasad izgleda bezidejno i uglavnom se koncentrira na obranu.

>>> 15' Hajduk je bolji. Imali su domaćini najbolju priliku utakmice. Ivan Vuković ukrao je loptu Mirku Hrgoviću, ušao u 16 metara Splita i pucao, ali lopta je otišla kraj gola. Hrgović se žalio sucu da je Vuković igrao rukom. Hajduk je pritisnuo i Split se grčevito brani. Pokušali su Radošević, Oremuš, Caktaš... No nisu bili precizni.

>>> 1' Počela je utakmica na Poljudu pred oko 6000 navijača! Hajduk je protiv Splita krenuo po četvrtfinale Kupa. Zoran Vulić je u odnosnu na nedjeljni poraz od Hajduka u sastav stavio Ivicu Križanca, Mirka Hrgovića i Tomislava Radotića. 

Sastavi: 

HAJDUK: Blažević, Maloča, Milović, Stojanović, Milić, Radošević, Oremuš, Andrijašević, Sušić, Caktaš, Vuković

SPLIT: Zagorac, Križanac, Glumac, Vitaić, Erceg, Radotić, Vojnović, Paracki, Galović, Hrgović, Belle

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu