Obavijesti

Sport

Komentari 205

Hajduk doveo Marokanca, igrao s Mbappeom: Livaja ili Messi? Livaja! Bit će borba za ligu i Kup

Hajduk doveo Marokanca, igrao s Mbappeom: Livaja ili Messi? Livaja! Bit će borba za ligu i Kup
3

Benrahou je dijelio svlačionicu s jednim od najboljih igrača na svijetu Kylianom Mbappeom s kojim je igrao za Bondy, a u školi nogometa velikog PSG-a je igrao s Jonathanom Ikoneom.

VIDEO

Jučer smo pisali kako se čeka samo bijeli dim iznad Poljuda da bi dolazak Marokanca Yassinea Benrahoua (24) bio i službeno potvrđen. I evo, ukazao se večeras, u vidu objave na društvenim mrežama, čime je potvrđena vijest koja od jučer kola među navijačima Hajduka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajdukovci i 'Kada umrem umotan u bilo' 00:54
VIDEO Nikola Kalinić priredio je feštu za hajdukovce i zapjevao
VIDEO Nikola Kalinić priredio je feštu za hajdukovce i zapjevao

"Dobro došao u najveći klub na svijetu", "Welcome to Hajduk Split", "Dobrodošao brate"... samo su neke od poruka kojima su u iščekivanju službene objave navijači Hajduka zatrpali Marokančev profil na društvenim mrežama. A vrlo brzo nakon što je vijest procurila u hrvatskim medijima, Benrahouov je profil na Transfermarktu postao najgledaniji. Sada je vijest službena, Benrahou je postao igrač Hajduka.

A novi igrač 'bilih' je na Tik Toku odgovorio na kratka pitanja:

Koji broj si uzeo?
- Broj 11. 

Koja noga ti ja jača 
- Lijeva.

Hoćeš li igrati protiv Istre?
- Nadam se da ću biti u momčadi.  

Koliko si zabio golova lani?
- Zabio sam 11 golova i imao 9 asistencija.

Livaja ili Messi?
- Livaja!

Livaja ili Ronaldo?
- Livaja!

Gol ili asistencija?
- Oboje. 

Tko je bio tvoj idol?
- Volim Cristiana, Hazarda, dosta igrača.

Do kad si potpisao?
- Do 2026. godine.

Što očekuješ?
- Borbu za naslov i Kup.

Marokanac od 2 milijuna eura stiže u Hajduk? 'Nadamo se da će odabrati našu reprezentaciju'
Marokanac od 2 milijuna eura stiže u Hajduk? 'Nadamo se da će odabrati našu reprezentaciju'

O svemu je progovorio i sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

- - Yassine je igrač koji s 24 godine ima iskustvo igranja u dva najviša razreda francuskog nogometa, ujedno igrač koji je tijekom pregovora pokazao izraženu želju za dolaskom u Hajduk. Radi se o polivalentnom ofenzivnom profilu igrača s osnovnom pozicijom ofenzivnog veznog koji također može kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog i desnog krila. Dominantno se služi lijevom nogom, posjeduje odlične tehničke karakteristike, a posebno kvalitetno izvodi sve vrste prekida. U fazi napada vrlo dobro percipira prostor, uz dobar pregled, predviđanje i ideju u igri. Siguran sam da će igraču trebati kraći period adaptacije jer prvi put izlazi van Francuske razvijati svoju nogometnu karijeru, ali mišljenja sam da se radi o kvalitetnom igraču koji je sa svojim karakteristikama kompatibilan našem stilu igre.

Vijest o angažmanu Marokanca proširila se jučer ujutro, potvrđena nam je i iz Francuske, gdje je Benrahou igrao za drugoligaša Nimes, kao i od kolega iz Maroka. Benrahou je jučer propustio trening, oprostio se sa suigračima i spakirao, što je bio jasan znak da je transfer gotov i da sa se čeka samo liječnički pregled i potpis ugovora s Hajdukom.    

 - Kad je igrač u mislima u nekom drugom klubu, a vi ga zadržite, riskirate da se situacija iskomplicira – objasnio je trener Nimesa Frédéric Bompard odluku da puste Yassinea Benrahoua, kome je ugovor istjecao na ljeto i odlučio je otići...

Zanimljiv je nogometni put ovoga veznjaka, rođen je u francuskom Le Blanc-Mesnilu, majka mu je Alžirka, otac Marokanac, marokanski je državljanin, ali je igrao za mlađe uzrasne selekcije Francuske. Još uvijek nije izabrao seniorsku vrstu tako da nije ni nastupio na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu.

- Odličan je igrač i vjerujem da će se dobro snaći u Hrvatskoj. Mi smo se uvijek nadali da bi mogao zaigrati za našu reprezentaciju, ali on se još uvijek nije odlučio. Možda se odluči nakon što se pokaže u Hrvatskoj - kazao nam je marokanski kolega Mouhib Abdelilah.  

Match de Ligue 1 opposant le Stade rennais football club au Nîmes Olympique au stade Roazhon Park à Rennes
Istra je zbog Hajduka otvorila novu tribinu: Na glavnu se ne smije s obilježjima Splićana
Istra je zbog Hajduka otvorila novu tribinu: Na glavnu se ne smije s obilježjima Splićana

Benrahou je dijelio svlačionicu s jednim od najboljih igrača na svijetu Kylianom Mbappéom s kojim je igrao za Bondy, a u školi nogometa velikog PSG-a je igrao s Jonathanom Ikonéom. Benrahou je inače ofenzivni veznjak koji može igrati i na desnom krilu, odlično izvodi prekide a u prošloj je sezoni u 37 utakmica postigao 12 golova i upisao 9 asistencija, dok je u tekućoj sezoni odigrao svega 10 utakmica i upisao jednu asistenciju.

Razlog je ozljeda prepona koja ga je jako mučila i zbog koje je propustio dobar dio sezone. Transfermarkt ga cijeni na 2.2 milijuna eura, a za sada nema službene informacije koliko ga je Hajduk platio te koliki postotak mora platiti Nimesu. Neslužbeno saznajemo kako bi idućeg tjedna čelnici Hajduka trebali dovršiti još najmanje dva ulazna transfera, čime bi dodatno popunili svlačionicu i novom treneru Ivanu Leki na raspolaganje stavili momčad od koje se očekuju trofeji.ad njegovog idućeg transfera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka