Obavijesti

Sport

Komentari 141

Hajdukov wunderkind ipak neće u Italiju: Navodno ide u Dinamo

Hajdukov wunderkind ipak neće u Italiju: Navodno ide u Dinamo

'Bili tić' odlučio je napustiti jato još u veljači, ali ostao je u Splitu do kraja ugovora. Spominjao se odlazak u Juventus ili dres nekog drugog velikana u Europi, ali Brkljača (17) na kraju vjerojatno ide put Zagreba

Prvu ponudu smo mu dali prije 10 mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve.  Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius u veljači nakon što je stigla vijest kako wunderkind Marko Brkljača (17) neće nastaviti karijeru u Hajduku.

Hajduk ostao bez wunderkinda: Roditelji i agenti tražili previše
Hajduk ostao bez wunderkinda: Roditelji i agenti tražili previše

'Bili tić' odlučio je napustiti jato, a spominjali su se tu i neki europski velikani poput talijanskog Juventusa, ali izgleda da bi priča na kraju mogla dobiti novi zaokret. Od petka je ovaj veznjak slobodan igrač i može neometano u novi klub.

Pokretanje videa ...

Prema informacijama koje posjedujemo, Brkljača bi karijeru trebao nastaviti u dresu najvećeg rivala splitske momčadi, zagrebačkog Dinama. 

Sredinom sljedećeg mjeseca puni 18 godina, a kako je u Hajduku proveo prethodnih šest sezone, 'bili' imaju pravo na naknadu za razvoj. Doduše, bit će to simboličan iznos u odnosu na onaj koji je splitski klub mogao dobiti da su uspjeli zadržati Brkljaču.

Riječ je o mladiću kojeg je Guardian uvrstio među 60  najboljih nogometaša rođenih 2004. godine, a bio je i jedan od istaknutijih članova momčadi koja je u 1/16 finala juniorske Lige prvaka izgubila od Atletico Madrida nakon jedanaesteraca. Ali, sad bi Split trebao zamijeniti Zagrebom...