Sport

Komentari 17

Hajdukovac Sahiti promijenio reprezentaciju, odustao od Albanije: 'Dobrodošao kući...'

Hajdukovac Sahiti promijenio reprezentaciju, odustao od Albanije: 'Dobrodošao kući...'

Na Poljud je došao 2018. iz sjevernomakedonskog Rabotničkog, a ove se sezone prometnuo u standardnog prvotimca. U 23 nastupa zabio je pet golova uz četiri asistencije

Emir Sahiti (23) u budućnosti će nastupati za reprezentaciju Kosova. U trokutu koji mu se nudio nogometaš Hajduka izabrao je Kosovo ispred Sjeverne Makedonije i Albanije.

Sahiti, koji je rođen u Zemunu u Srbiji, prošao je sve uzraste Albanije, za U21 reprezentaciju odigrao je 11 utakmica, no za seniorski je dres izabrao Kosovo, trenutno 111. reprezentaciju na Fifinoj ljestvici.

- Dobrodošao kući, Emire - poželjeli su mu dobrodošlicu iz novog nacionalnog saveza.

Na Poljud je došao 2018. iz sjevernomakedonskog Rabotničkog, a ove se sezone prometnuo u standardnog prvotimca. U 23 nastupa zabio je pet golova uz četiri asistencije.

- Rođen sam u Zemunu. Kada sam imao četiri-pet mjeseci, preselili smo u Prištinu. S pet godina krenuo sam igrati nogomet u klubu Ramit Sadiku. Nakon toga sam išao u Prištinu, zatim Trepču, a sa 16 godina u Rabotnički. Debitirao sam, igrao Europsku ligu sa 17 godina. Stigao sam na posudbu u Hajduk B. Trenirao sam, igrao neke utakmice, a na ljeto sam potpisao ugovor sa prvom momčadi, sada sam sretan - govorio je Sahiti o svom nogometnom putu.

- Svi na Kosovu znaju da je Hajduk veliki klub s najboljim navijačima u Hrvatskoj. Svi su mi rekli da je dobar klub, možeš postati dobar igrač. Dresove šaljem familiji, prijateljima, ima Hajduk dolje puno navijača. Na Kosovu navijaju za Barcelonu, Real, ali ima i puno navijača Hajduka. Cilj u karijeri je da idem negdje u Europu, igrati u jakoj ligi, ostvariti dobar transfer. Hajduk je kao trampolin. Sada mi je glava tu, ovo je velik klub.

Mladi hajdukovac samo je jedan u nizu nogometaša koji su se odlučili za Kosovo, a idući bi mogao biti Fisnik Asllani, igrač Hoffenheima te bivši juniorski reprezentativac Njemačke.

Najčitaniji članci