Obavijesti

Sport

Komentari 76

Henri Belle: Split je komedija, ne klub. Ma ovo nema smisla

Henri Belle: Split je komedija, ne klub. Ma ovo nema smisla
1

Žele se uspoređivati s Rijekom, Hajdukom i Dinamom, ali nema tu usporedbe, ovo je komedija, a ne klub, kaže Belle, nakon što ga je Split stavio na transfer listu...

VIDEO

Šest mjeseci sam šutio nakon intervjua koji sam vam dao, nisam želio izazivati nove potrese u klubu, no stavljanje na transfer listu bila je kap koja je prelila čašu. Ovo više doista nema nikakvog smisla, kazao je igrač Splita Henry Belle, nakon što su čelni ljudi kluba i trener Matić njega i još petoricu igrača s najvećim ugovorima stavili na transfer listu.

- Žele se uspoređivati s Rijekom, Hajdukom i Dinamom, ali nema tu usporedbe, ovo je komedija, a ne klub. Sva šestorica smo nedavno obnovili ugovore, sva šestorica smo igrali važne uloge, pogotovo u Europi, a sad nas tjeraju!? I nismo u pitanju samo nas šestorica, kao najbolji, najiskusniji i najprepoznatljiviji igrači Splita, sjetite se kako su se odnosili prema Križancu, koga su isto odbacili, prema Vukoviću, koga su bacili na klupu, iako je on bio najzaslužniji za europske uspjehe - kazao je Belle i nastavio:

- Ovo više nije Split kakav je nekad bio. Nekad smo se družili, na putu do stadiona pjevali u autobusu ''Igraj Splite, volim te...'', bili smo jedna obitelj. Sada više nismo. Više nam ni gospođa Žužul ne dolazi u svlačionicu, nema više ni kolača, ni pjesme..., ostao je samo biznis i neiskrenost. Svi se boje predsjedniku reći ono što vide, šute, jer se boje za svoje plaće. Sada mu samo donose rezultate koji se očitavaju u sustavu Catapult. Nikoga ne zanima kako tko igra, samo koliko je tko pretrčao - kazao nam je.

Najgore je po Belleu što se ništa neće promijeniti.

- Svi ćemo se mi vratiti u siječnju, svi će se svakome nasmijati, pružiti ruke i krenuti na pripreme. Sve će biti isto kao i do sada, nije ovo prvi put da se događaju čistke. Ovdje stalno nekoga tjeraju i vraćaju, a svi šute, jer se boje da su oni sljedeći. Žalosno je da je to kao stranac moram reći, ali malo nas je koji se pošteno odnosimo prema ovom klubu.

Jedno je sigurno, on neće pristati na manji ugovor.

- Zna se kako se ugovor raskida. Nisam kriv i ne pristajem na smanjenje. Ako im odgovara, ja ću još godinu i po trenirati, sjediti na tribinama, šetati gradom, dok mi ugovor ne istekne... Baš sam znatiželjan kako će se ovo razviti. Doveli su me da me prodaju dalje, a ovakvoga me nitko neće kupiti. Da sam ovako igrao u Puli, ni Split me ne bi kupio - rekao je.

Unatoč svemu Belle na žali što je došao.

- U gradu i klubu ima puno krasnih ljudi. Ne znam hoću li opet zaigrati za Split, ali ako odem, moj će život nakon svega što sam ovdje proživio biti vrlo jednostavan. I puno bolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše