Obavijesti

Sport

Komentari 30

HNS je odredio premije za suce, dvojica više neće suditi 1. HNL

HNS je odredio premije za suce, dvojica više neće suditi 1. HNL

HNS je povećao broj sudaca u prve tri kategorije na 33, ali je i smanjio listu elitnih sudaca na samo šest. Matoc više neće biti glavni, a Gabrilo VAR sudac, a primanja za prve dvije lige ostat će ista

VIDEO

Izvršni odbor HNS-a imenovao je 33 suca u elitnu, prvu i drugu kategoriju za iduću sezonu, što je osam više nego prethodne, a u njima više neće biti nekih poznatih lica.

Marko Matoc iz Zaprešića, VAR sudac utakmice Istre i Slaven Belupa u siječnju, u kojemu je domaćin u završnici s dva penala došao do pobjede 2-1, više neće biti glavni ni VAR sudac.

Direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović, komentirajući suđenje na toj utakmici, rekao je kako je to bila "klasična egzekucija s dva metka u glavu", zbog čega su i njega kaznili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Matoca su bili privremeno maknuli s liste prvoligaških sudaca, ali je do kraja sezone još triput bio glavni sudac, sva tri puta Hajduku (Kup protiv Zagreba, prvenstvene protiv Istre i Rijeke).

Splićanin Goran Gabrilo, pak, više neće biti VAR sudac. Na njega se žalila Istra jer je potvrdio odluku Zagrepčanina Frana Jovića oko dvojbenog penala Petra Bosančića na Antoniju Čolaku u porazu kod Rijeke 2-1 krajem kolovoza. Čolak je nakon toga čak triput izvodio penal.

POGLEDAJTE VIDEO (od 3:14):

HNS nije mijenjao premije za suce pa će tako glavni sudac na utakmici Prve HNL te od četvrtfinala Kupa i dalje zarađivati 2800 kun, pomoćni 1800 kuna, a četvrti sudac 700 kuna. VAR sudac zarađuje 1800 kuna po utakmici, VAR asistent 1200, a delegat i kontrolor suđenja po 1100 kuna.

U Drugoj HNL glavni sudac zarađuje 1000 kuna po utakmici, pomoćnici po 700, četvrti 200, a kontrolor suđenja i delegat imaju pravo na 500 kuna naknade.

Jović ostaje u elitnoj skupini sudaca iduće sezone uz Riječanina Ivana Bebeka, Igora Pajača iz Svetog Ivana Zeline, Splićanina Duju Strukana te Marija Zebeca iz Cestice kraj Varaždina. Tu je i Osječanin Dario Bel, koji je početkom godine promoviran umjesto Tihomira Pejina iz Donjeg Miholjca.

Hajduk doveo igrača Brightona: 'Ostavit ću srce za ovaj dres...'
Hajduk doveo igrača Brightona: 'Ostavit ću srce za ovaj dres...'

Pejin je u prvoj skupini sudaca uz Antu Čuljka (Zagreb), Darija Kulušića (Šibenik) i Zdenka Lovrića (Đakovo), što znači da ima čak četvoricu sudaca manje.

Uz Matoca, više nema ni umirovljenog Osječanina Damira Batinića, koji se odrekao mjesta dopredsjednika nove sudačke komisije. Ivan Župan (Bjelovar) također je prekinuo sudačku karijeru, a Marin Vidulin (Kanfanar) i Ivan Vučković (Zagreb) degradirani su u drugu, razvojnu skupinu sudaca.

U njoj je čak 21 ime. Uz spomenutu dvojicu i: Ivan Antunović (Velika Gorica), Ante Bundović (Bjelovar), Andrej Burilo (Osijek), Marko Cestarić (Sisak), Ante Čulina (Zagreb), Ivan Čužić (Velika Gorica), Toni Dadić (Zagreb), Mateo Erceg (Benkovac), Ante Jurić (Split), Patrik Kolarić (Čakovec), Tino Krečak (Velika Gorica), Domagoj Kurtović (Osijek), Marino Majstorović (Split), Ivana Martinčić (Koprivnica), Dražen Matasović (Đakovo), Ivan Matić (Osijek), Goran Pečarić (Zagreb), Antonio Škobić (Osijek), Ante Terzić (Podstrana), Jakov Titlić (Potravlje kraj Hrvaca) i Marin Turčin (Trsteno kraj Tuhlja).

VAR suci u novoj sezoni bit će Bebek, Bel, Jović, Pajač, Pejin, Strukan, Vidulin, Vučković i Zebec, a povjerenik natjecanja i dalje je Josip Brezni, disciplinski sudac Alan Klakočer, a povjerenik za suđenje Ivan Novak. Ante Kulušić određuje kontrolore, Miroslav Marković povjerenik je za sigurnost, a tehnički tajnik Josip Tomaško.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz