Sport

Komentari 19

Horvat trči kao Leo Messi, a Cindra skočio više od Ronalda!

Horvat trči kao Leo Messi, a Cindra skočio više od Ronalda!

Naši rukometaši briljirali su i u statistici, ali nema previše odmora za njih. Već u subotu ih od 16 sati čeka dvoboj protiv Bjelorusije u drugom kolu grupne faze...

Nešto teže od očekivanog, ali dva boda i pobjeda na otvaranju Eura je tu. Hrvatska je sjajnim drugim poluvremenom srušila Crnogorce, a posebno raspoložen bio je Luka Cindrić koji je utrpao šest golova, ali osim toga osvojio je i još jednu titulu.

EHF nam je za ovo prvenstvo spremio mnoge zanimljivosti, pa su tako uveli i neka nova mjerenja. Na službenim stranicama možete pronaći koliko je koja momčad imala dodavanja, tko je skočio najviše, tko je trčao najbrže i tko je imao najjači šut.

Pa tako smo uspjeli iskopati da je Luka Cindrić tijekom jednog skok šuta skočio čak 72 cm, što je za jedan cm više od Cristiana Ronalda kada je zabio sjajan gol Sampdoriji. Portugalac je tada bio 71 cm u zraku, ali eksplozivni Hrvat ga je uspio oboriti.

Hrvatska je odvuijek na krilima imala strijele poput Ivana Čupića, Patrika Čavara, Gorana Šprema, a Zlatko Horvat je ovaj put pokazao da je trenutačno najbrži čovjek u našoj reprezentaciji. Naš Zlaja je tijekom jedne kontre trčao brzinom od 29 km/h, a blizu njega su i Luka Cindrić, Vlado Matanović, David Mandić, koji su trčali 28 km/h! Neymar u jednom sprintu istrči 34 km/h, a Ivica Olić je na Euru 2010. u Austriji i Švicarskoj trčao 31,76 km/h. A prosječna brzina najboljem nogometašu svijeta. Leu Messiju, je 32.27 km/h, što ipak nije toliko neuhvatljivo.

No oni najbrži su ipak, čini se, neuhvatljivi za hrvatsku strijelu. Prilikom jednog sprinta stručnjaci su izmjerili da je Mbappé trčao čak 38 km/h na sat, a Arjen Robben je na SP-u 2014. godine trčao 37 km/h.

Što se tiče odrađene kilometraže, Horvat je na cijelom susretu pretrčao 3.5 km, a veći maraton je ipak bio Božo Anđelić koji je pretrčao 3.9 km parketa.

Najviše dodavanja na utakmici uvjerljivo je imao Božo Anđelić koji je loptu suigraču bacio 211 puta, a kod nas je ta titula pripala Igoru Karačiću koji je na 126 dodavanja. Još neke detalje i statistike možete pogledati ovdje.

Nema previše odmora za naše vrijedne rukometaše, već u subotu ih od 16 sati čeka dvoboj protiv Bjelorusije u drugom kolu grupne faze. Stadthalle dvorana je protv Crne Gore gorjela od podrške naših navijača, a nadamo se da će tako biti i u subotu.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

 

 

 

Najčitaniji članci