Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Marić se okreće kao da mu je kora od banane pod nogama!'

'Marić se okreće kao da mu je kora od banane pod nogama!'
1

Cindrić je u prvom dijelu bio nesiguran, griješio je jer je premalo koristio pivota. A baš su pivoti presudili u drugom poluvremenu, uz bolju obranu. Morali smo ih od početka više koristiti, složni su Metličić i Vuković

VIDEO

Crna Gora će se predati u drugom poluvremenu, neće se vaditi na nama, važnije su im iduće utakmice, kao prorok je najavio Nikša Kaleb, RTL-ov stručni sukomentator još uoči početka utakmice.

Pokretanje videa...

00:29

Dobro, nisu se baš Crnogorci predali, ali u nekom su trenutku definitivno shvatili da nema potrebe previše se trsiti. Da je bodove i drugi krug bolje tražiti protiv Srbije i Bjelorusije.

- Eto, sad znamo kako su Crnogorci dobili Dance: Simićevih 20 obrana i to je to - rekao je Kaleb kad je crnogorski golman obranio nekoliko zicera kod rezultata 11-11, a na poluvremenu je naglasio:

- Očekivao sam više kontakta, faula od naših.

No, u drugom se dijelu otvorilo, pa je Kaleb zaključio:

- Marić se okreće na crti ko' da mu je kora od banane pod nogama! A Duvnjak je bio lokomotiva koja nas je pokrenula u drugom poluvremenu, uz odličnog Marića.

Dok je u Duvnjaku zadnji atom snage, momci, vjerujemo u vas
Dok je u Duvnjaku zadnji atom snage, momci, vjerujemo u vas

Petar Metličić u RTL-ovu je studiju analizirao:

- Očekivana utakmica, početak nervozan, puno problema na postavljenu zonu, ali u drugom smo dijelu prije svega popravili obranu i zabili lagane golove.

Drago Vuković odmah je istaknuo igrača utakmice:

- Tipično za nas spor ulazak u utakmicu. Bili smo statični u napadu u prvom poluvremenu, a prijelomno je bilo kad je Duvnjak zaigrao prednjeg u obrani 5-1, kapetanski je odigrao. I dokaz je da golovi nisu mjerilo za igrača utakmice. Mi smo ovu riješili obranom.

Metličić se složio:

- Pokazalo se da je Duvnjak broj 1 naše 5-1 obrane, nisu imali rješenja, postali smo agresivniji prema njihovim vanjskim igračima, bilo je presječenih lopti i laganih golova, a to je jedini način protiv čvrste, tvrde, atipične momčadi kao što je Crna Gora.

Kapetan se potrgao, a Marić opet podsjetio što sve može
Kapetan se potrgao, a Marić opet podsjetio što sve može

- Nije to jednostavno igrati, ja sam pokušao u Berlinu, trebaš imati jaku glavu. A Mandić je rano zaradio dva isključenja, treba se suzdržati, igrati pametnije...

Nastavili su o Duvnjaku...

- On nije fizički top kao prije pet godina, ali zna to odigrati na iskustvo - rekao je Metličić, a Vuković se nadovezao:

- Neće Duvnjak moći ovako stalno. Ovaj put je njegovih 10-15 minuta napravilo za razliku. U napadu smo se mučili, tu ćemo se potrošiti.

A Luka Cindrić?

- U prvom je poluvremenu, kao i svi, bio nesiguran, možda jer je prva utakmica, možda jer je dvaput pogodio prečku pa postao nervozniji. Griješio je jer znali smo da Stepančić ima problema na duboku zonu i premalo je koristio pivota. A baš su pivoti presudili u drugom poluvremenu, uz bolju obranu. Morali smo ih od početka više koristiti.

'Nije bilo deranja u svlačionici, a bit će muke i s Bjelorusima'
'Nije bilo deranja u svlačionici, a bit će muke i s Bjelorusima'

I Vuković se složio:

- Treba se više osloniti na Marića i Šipića, odlični su, pogotovo u napadu. Ali treba prvo zabiti gol iz vana, da se otvori obrana za pivota. Cindrić je rođen za ovakve obrane.

Šego? 

- Nije briljirao, ali agresivna obrana napravila je svoje. A njegove će obrane biti važnije u jačim utakmicama - složio se stručni dvojac.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović