Sport

Komentari 5

'Marić se okreće kao da mu je kora od banane pod nogama!'

'Marić se okreće kao da mu je kora od banane pod nogama!'

Cindrić je u prvom dijelu bio nesiguran, griješio je jer je premalo koristio pivota. A baš su pivoti presudili u drugom poluvremenu, uz bolju obranu. Morali smo ih od početka više koristiti, složni su Metličić i Vuković

Crna Gora će se predati u drugom poluvremenu, neće se vaditi na nama, važnije su im iduće utakmice, kao prorok je najavio Nikša Kaleb, RTL-ov stručni sukomentator još uoči početka utakmice.

Dobro, nisu se baš Crnogorci predali, ali u nekom su trenutku definitivno shvatili da nema potrebe previše se trsiti. Da je bodove i drugi krug bolje tražiti protiv Srbije i Bjelorusije.

- Eto, sad znamo kako su Crnogorci dobili Dance: Simićevih 20 obrana i to je to - rekao je Kaleb kad je crnogorski golman obranio nekoliko zicera kod rezultata 11-11, a na poluvremenu je naglasio:

- Očekivao sam više kontakta, faula od naših.

No, u drugom se dijelu otvorilo, pa je Kaleb zaključio:

- Marić se okreće na crti ko' da mu je kora od banane pod nogama! A Duvnjak je bio lokomotiva koja nas je pokrenula u drugom poluvremenu, uz odličnog Marića.

Petar Metličić u RTL-ovu je studiju analizirao:

- Očekivana utakmica, početak nervozan, puno problema na postavljenu zonu, ali u drugom smo dijelu prije svega popravili obranu i zabili lagane golove.

Drago Vuković odmah je istaknuo igrača utakmice:

- Tipično za nas spor ulazak u utakmicu. Bili smo statični u napadu u prvom poluvremenu, a prijelomno je bilo kad je Duvnjak zaigrao prednjeg u obrani 5-1, kapetanski je odigrao. I dokaz je da golovi nisu mjerilo za igrača utakmice. Mi smo ovu riješili obranom.

Metličić se složio:

- Pokazalo se da je Duvnjak broj 1 naše 5-1 obrane, nisu imali rješenja, postali smo agresivniji prema njihovim vanjskim igračima, bilo je presječenih lopti i laganih golova, a to je jedini način protiv čvrste, tvrde, atipične momčadi kao što je Crna Gora.

- Nije to jednostavno igrati, ja sam pokušao u Berlinu, trebaš imati jaku glavu. A Mandić je rano zaradio dva isključenja, treba se suzdržati, igrati pametnije...

Nastavili su o Duvnjaku...

- On nije fizički top kao prije pet godina, ali zna to odigrati na iskustvo - rekao je Metličić, a Vuković se nadovezao:

- Neće Duvnjak moći ovako stalno. Ovaj put je njegovih 10-15 minuta napravilo za razliku. U napadu smo se mučili, tu ćemo se potrošiti.

A Luka Cindrić?

- U prvom je poluvremenu, kao i svi, bio nesiguran, možda jer je prva utakmica, možda jer je dvaput pogodio prečku pa postao nervozniji. Griješio je jer znali smo da Stepančić ima problema na duboku zonu i premalo je koristio pivota. A baš su pivoti presudili u drugom poluvremenu, uz bolju obranu. Morali smo ih od početka više koristiti.

I Vuković se složio:

- Treba se više osloniti na Marića i Šipića, odlični su, pogotovo u napadu. Ali treba prvo zabiti gol iz vana, da se otvori obrana za pivota. Cindrić je rođen za ovakve obrane.

Šego? 

- Nije briljirao, ali agresivna obrana napravila je svoje. A njegove će obrane biti važnije u jačim utakmicama - složio se stručni dvojac.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

Najčitaniji članci