Obavijesti

Sport

Komentari 29

Hrabri Split ipak pao u Torinu: "Trčali su kao rijetki u Serie A"

Hrabri Split ipak pao u Torinu: "Trčali su kao rijetki u Serie A"
6

Nogometaši Splita ipak nisu uspjeli kreirati senzaciju u uzvratu 4. pretkola EL. Torino je u uzvratu na Olimpijskom stadionu dobio 1-0 golom El Kaddourija s 11m...

VIDEO

Hrabri splitovci izgubili su prvi put u osmoj ovosezonskoj utakmici u Europi. Jedan, ali vrijedan gol Omara El Kaddourija iz penala u 22. minuti bio je dovoljan Torinu da u uzvratu na Olimpijskom stadionu slomi crvene i izbori skupine Europske lige.

Imat će Split za čime žaliti jer je Torino bio daleko od izdanja zbog kojeg ga se smatralo favoritom u ovom okršaju. Matićevi izabranici imali su pet udaraca, istina šest manje od domaćina, ali činjenica da su navijači Torina zvižducima popratili završnicu utakmice dovoljno govori o predstavi koju je pružio hrvatski klub.

Šanse Galovića i Bilića

Testirali su domaćini Andriju Vukovića već u šestoj minuti kada je potegnuo El Kaddouri iz slobodnjaka, a golman Splita izbacio loptu u korner. Ohrabrili su se gosti i u 17. minuti zaprijetili preko Galovića glavom, ali je Padelli dobro obranio.

I kada se činilo kako je Split odolio početnoj navali Torineza, u 21. minuti dogodio se trenutak neopreznosti koji je odlučio utakmicu. El Khaddouri je ubacio, a Ibriks u šesnaestercu igrao rukom. Grčki sudac Tasos Sidiropoulos nije dvojio i pokazao je na penal kojega je El Khaddouri sam i iskoristio za 1-0.

Domaćin je nakon vodstva nastavio pritiskati u potrazi za golom koji bi prelomio utakmicu, no splitovci se nisu dali. Benassi je u 34. minuti pucao pored gola iz dobre šanse, a potom su uslijedile dvije dobre prilike za Matu Bilića koje bivši hrvatski reprezentativac nije iskoristio...

Quagliarella neugodan početkom nastavka

Fabio Quagliarella radio je nered u obrani Splita početkom drugog poluvremena, pucao je i zabijao se u zadnju liniju, ali promjene rezultata nije bilo. Gostima se prilika pružala iz prekida, posebice kornera... Svaki put Torino je izašao na kraj s loptama iz kuta.

Sama završnica donijela je nešto ofenzivniju igru Splita koji je probao doći do gola koji bi značio i konačan prolazak, ali nije bilo dovoljno snage u nogama. U zadnjoj akciji probao je i Vuković zabiti nakon kornera, no nije išlo.

Moglo je bolje, ali i ovo je ogroman uspjeh...

Usprkos svemu, splitovci mogu biti ponosni na izdanje u Torinu, baš kao i u cijeloj europskoj sezoni iz koje su od prvoga pretkola došli u priliku osigurati senzacionalan uspjeh ulaskom u skupine Europske lige. Torinu se na kraju može poručiti da je u dvije utakmice ipak bio kudikamo aktivniji i bolji protivnik iako je mogao i ispasti.

'Zadovoljan zbog načina na koji smo se predstavili'

Čestitam Torinu na pobjedi i želim im puno sreće u Europskoj ligi i u talijanskoj ligi. Zadovoljan sam zbog načina na koji smo se predstavili večeras, ali nažalost naš put u Europi je završio. Našeg suparnika je poslužila malo sreća, malo odličan golman, rekao je nakon utakmice trener Splita Ivan Matić.

- Možemo biti zadovoljni kako smo se suprotstavili i, što je najvažnije, nisu nam stvorili toliko prilika kao u prvoj utakmici. Ova momčad je sigurno s ovih osam utakmica dobila na kvaliteti i iskustvu, također i ja kao mladi trener. Opravdali smo povjerenje, a igrači su sigurno napredovali - dodao je.

'Split je trčao kao rijetko tko u Serie A'

Imali smo više prilika za gol, ostvarili smo svoj cilj iako nismo igrali najbolje što možemo. Najbitnije je da smo ipak prošli dalje. Ponosni smo na svoj put u zadnje tri godine, došli smo do Europske lige, to je veliki rezultat na nas, igrači su dobro igrali, a posebno zahvaljujem navijačima koji su napunili ovaj stadion i dali nam fantastičnu podršku - komentirao je utakmicu trener Torina Giampiero Ventura.

- Čestitke Splitu, trčali su 90 minuta kako rijetko tko trči u talijanskoj ligi, zaista se radi o srčanim igračima. Svi komplimenti za njih - zaključio je.

Europska liga, 4. pretkolo

  • Torino - Split 1-0 (El Kaddouri 22' (pen.))
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika