Sport

Komentari 83

Promjena u zadnji čas: Hrgović ide na njemačko-srpskog borca!

Promjena u zadnji čas: Hrgović ide na njemačko-srpskog borca!

Iako se trebao boriti protiv protiv 181. teškaša svijeta Scotta Alexandera (32, 16-4-2), četiri dana prije meča saznao je naš Filip 'El Animal' Hrgović (28, 13-0) da će se ipak boriti protiv Emira Ahmatovića (34, 10-0)

U Las Vegasu je najbolje rangiranog hrvatskog boksača trebao čekati američki teškaš Scott Alexander (32, 16-4-2), ali to se neće dogoditi zbog teške ozljede koljena 181. boksača svijeta.

Naime, Filip 'El Animal' Hrgović (28, 13-0) borit će se protiv 119. teškaša svijeta i njemačko-srpskog boksača Emira Ahmatovića (34, 10-0). Podsjetimo, prije dva mjeseca nokautirao 228. teškaša svijeta Crnogorca Marka Radonjića (31, 22-1) i prisilio suce i Crnogorčev tim da prekinu meč nakon treće runde.

Kao amater je Ahmatović osvojio nekoliko svjetskih medalja, a ove je godine u Beogradu postao i svjetski prvak po GBU (Global Boxing Union) verziji. U profesionalnoj karijeri još nije poražen, ali boksao je protiv boraca s daleko lošijim renomeom od Hrgovićevog, kao i s negativnim skorovima. 

Prije osam godina je Ahmatović slavio protiv prošlog Hrginog protivnika u trećem kolu na AIBA svjetskom boksačkom prvenstvu. Ovo je još jedan meč u kojem je hrvatski boksač izraziti favorit te bi sve osim uvjerljive pobjede našeg boksača bilo iznenađenje. Pitanje je kako će se snaći njemačko-srpski borac koji je meč prihvatio samo četiri dana prije održavanja.

Prijenos meča bit će sa subote na nedjelju, 4. na 5. prosinca, s početkom u 2 sata i 30 minuta.

Najčitaniji članci