Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hrgović: Uvijek idem najtežim putem! A ti dečki... Ne znam kako žive s tim kad me odbijaju

Hrgović: Uvijek idem najtežim putem! A ti dečki... Ne znam kako žive s tim kad me odbijaju

Taj nadimak mi u jednu ruku imponira, a u drugu je to malo frustrirajuće, rekao je Filip Hrgović i potvrdio: "Borim se 28. kolovoza, ali još uvijek ne znam protiv koga"

VIDEO

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović i dalje čeka svog novog protivnika nakon što se iz praktički dogovorene priče povukao Michael Hunter, dok Martinu Bakoleu treba još malo vremena.

Danas je, između ostalog, za Favbet progovorio o spomenutom dvojcu, sljedećoj borbi, ali i nekim drugim opcijama.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović VIDEO

- Borim se sigurno 28. kolovoza u Americi, a na protivniku se još uvijek radi. Ima nekoliko opcija koje čekam da se dogovore jedni s drugima i sami sa sobom. Još čekamo da netko potpiše i da možemo potvrditi borbu - otkrio je 'El Animal'.

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Nakon što je otkazao Hunter, ubrzo se kao najizglednija opcija pojavio Bakole, koji je jedini poraz u karijeri doživio od upravo od Huntera, no s Kongoancem sigurno neće u ring 28. kolovoza.

Zagreb: Filip Hrgović održao je pokazni trening i konferenciju za medije

- Ta je borba bila pred potpisom, mislio sam da je 100 posto sigurna. On nije odustao, već je rekao da mu treba jedna borba prije za pripremu za mene tako da postoji mogućnost da obojica odradimo po jednu pripremnu borbu prije našeg meča koji bi se onda održao u listopadu ili studenome za obaveznog IBF-ovog izazivača. 

Pripremu za Bakolea, mogao bi odraditi protiv Australca Demseya McKeana ili Šveđanina Otta Wallina. McKean ima 30 godina, 19 pobjeda bez poraza i po Boxrecu 30. je teškaš svijeta (Filip je 26.), a Wallin također 30 godina, 22 pobjede i jedan poraz, od Furyja, i 16. je teškaš svijeta.

- Oni su također neke od opcija. Trebamo prvo vidjeti s IBF-om i njihov timovi s kim će se prvo realizirati taj dogovor. Možda ću se boriti s jednim od njih dvojice 28. kolovoza, ali i ako se ne dogovorimo s njima, borba za obaveznog izazivača pomaknut će se za nekoliko mjeseci. Oba scenarija su moguća, vidjet ćemo kroz nekoliko sljedećih dana da li će to biti borba za obaveznog izazivača ili uvodna borba.

Kakav je borac Martin Bakole?

- Bakole je dosta zahtjevan protivnik, velik je, spreman, hrabar, baca puno udaraca i spremao sam se težak meč s njim, najteži u karijeri. Moja prednost je što sam brži i na rukama i nogama. Očekivao sam težak meč, ali vjerujem da imam bolje predispozicije i ako ću se boriti onako kako znam, mislim da ga mogu proći bez problema. 

McKean je zasad neporažen u karijeri, dok je Wallin jedini meč izgubio protiv Tysona Furyja s kojim je izgurao sve do odluke sudaca.

- Wallin je pokazao u meču s Furyjem da nije za podcijenit, da je dobar borac. Posljednji je meč, također, odradio odlično. Borac kojeg se nipošto ne treba podcijeniti. Iako fizički ne izgleda najrazornije, tehnički je fenomenalan i bio bi dobar protivnik - zaključio je Hrga.

Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon meča s Rydellom Bookerom.

Hrgović je posljednju borbu odradio protiv Rydella Bookera u studenome prošle godine te se od tada praktički priprema za novu stepenicu u karijeri. Koliko je teško trenirati u 'prazno', odnosno bez da znaš što te čeka?

Hrgović: Tko god mi sad dođe, ne bih mu bio u koži! Mavrović: Hunter mu je uništio dio života
Hrgović: Tko god mi sad dođe, ne bih mu bio u koži! Mavrović: Hunter mu je uništio dio života

- Osjećam se dobro, malo je to nezgodno. Već tko zna koliko su mi puta promijenili protivnika i odgodili borbu, ali sam ja, na svu sreću, u glavi jak i stabilan i nije me to puno izbacilo. Volim trenirati, uvijek treniram naporno tako da mi to ne pada teško, ali sad mi je već dosta i jedva čekam da uđem u ring. 

Andy Ruiz Jr v Anthony Joshua - Diriyah Arena

Budući da se nitko od bolje rangiranih boraca ne želi s njime u ring, Filip je dobio titulu "najizbjegavanijeg teškaša u povijesti" (eng. Most avoided heavyweight of all time).

Nitko ne želi protiv Hrge, dobio novu odbijenicu! 'Prošli smo sve i nismo našli apsolutno nikoga'
Nitko ne želi protiv Hrge, dobio novu odbijenicu! 'Prošli smo sve i nismo našli apsolutno nikoga'

- Taj nadimak mi u jednu ruku imponira, a u drugu je to malo frustrirajuće. Iz pozicije boksača to mi nije nikako jasno, ja ne bih nikad odbijao borbe i ne znam kako ti dečki s tim žive, ali boks je, s druge strane biznis. Očito imaju druge planove. Možda traže neki lakši put prema velikom novcu i titulama, ali eto, svako ima pravo na svoj izbor. Od svih tih koji su me odbili, jedino se Amerikanac Michael Hunter ponio kukavički i prevarantski. Pregovarali smo tri mjeseca, u svim je medijima govorio da će me pobijediti i nokautirati, da sam loš borac. A onda se na dan potpisa ugovora povukao i nestao. To je bio jedan kukavički potez, neodgovorno i prevarantsko ponašanje i on nam je uzeo najviše vremena. Da se to nije dogodilo već bih se vjerojatno borio, ali eto svako bira svoj put. Ja uvijek biram najteži put i ne volim zaobilaziti prepreke, nego ih prelaziti. Ja se želim boriti sa svima. To zna moj promotor i svi protivnici - otkrio je Hrga pa zaključio:

- Borim se sigurno 28. kolovoza, samo još ne znam s kime.

Fury je sve dogovorio s Joshuom, ali sve je, barem privremeno, propalo budući da prvo mora odraditi posljednji meč trilogije protiv Wildera. Kakva će to biti borba?

- Mislim da će bit borba drukčija od posljednje. Wilder je u drugom filmu, ovo mu je sada pitanje karijere. Jako je motiviran. U prošlu je borbu ušao opušteno i podcijenio je Furyja te nije bio na nivou. Mislim da nas čeka odlična borba.

Jesi li gledao 'vatrene' na Euru? 

- Naravno da sam gledao. Mislim da smo napravili dobar rezultat. Prošli smo grupu, ostvarili smo cilj. Malo je falilo da prođemo i Španjolce. Igrali smo, pokazalo se, protiv najjačih reprezentacija na Euru i sa svima smo se jako dobro nosili i mislim da možemo biti zadovoljni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu